Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cafe Chatal

Cafe Chatal
0
49

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Cafe Chatal cafe chatal Çatal yalnızca yemek için değil, Osmanlı İmparatorluğu'nda * olarak da kullanılmış Mitolojiye kadar eski Yunanistan'da da, meyhanelerde halk birbirlerini öldürmek için kullanınca çatalın yasaklanmasına karar verilmiş Hatta günümüzde bile bu yasaklanmış kararına uyarak, çatal kullanmayan bir restoran var Atina'da Önceleri yalnızca saraylarda görülen ve lüks eşya farzedilen çatal, 17'nci yüzyıldan sonradan bütün Avrupa'da kullanılmaya başlanmış Çatalın Orta Asya Türkleri'nce kullanıldığına ilişkin ilk bilgiler, 13'üncü yüzyılda Cengiz Han'ın oğullarının sarayında elçilik görevinde bulunmuş Wilhelm Rubruk'un Seyahatname adlı kitabında yer alıyor Anadolu'da dirgen, zıpkın, yaba gibi adlar alan çatal, geçmişte * olarak kullanılsa da günümüz gurmelerinin vazgeçilmez '*'larından biri bununla birlikte Tüm bu giriş İstanbul'un kafe ve restoran cenneti Nişantaşı'ndaki bir kafeyi izah etmek için yapıldı Adı bildiğimiz, kullandığımız çataldan esinlenerek konulmuş: Chatal Sevimli, şık, arkadaşça Sahibi meşhur televizyoncu Yasemin Bozkurt ve aile üyeleri! Yesemin Bozkurt kafeyle birebir ilgilenmek yerine işletme mezunu oğlu Dağhan'ı oturtmuş kafenin başına Yemek yapmayı seven, aşçılığa merak saran Dağhan Bozkurt, 4 ay arkadaşlarının restoranlarında çalıştıktan daha sonra Chatal'da harikalar yaratmaya başlamış 1548872751 1548872751 cafechatal5c51ec3400a47cafechatal5c51ec3400a47 http:arsivsabahcomtr20040612gnyimED969645B97FF647A4CB7B9Fb BİR DIŞARI GIDEN TİRYAKİSİ OLUYOR Teşvikiye'de birbirinden meşhur kafelerin toplandığı Sigortanın Tekrarlanması Pasajı'nda küçük fakat butik bir kafe Chatal Fakat 6 aylık geçmişine rağmen şahane bir herif sirkülasyonu var Çünkü yemekleri muhteşem lezzetli Bodrum The Marmara'da 4 yıl çalıştıktan daha sonra Chatal'a geçen marifetli aşçısı Akdeniz ağırlıklı yemekler yapıyor Dağhan Bozkurt, Chatal'ın spesiyal yemeğini şöyle anlatıyor: İnce patatesler, ince bonfile üzerine özel sos ve yoğurt Bunun adı Chatal'ın Özel Kebabı Bunun Dışında zeytinyağını Edremit'te, el değmeden kendimiz yaptırıyoruz Yüzde ansızın daha eksik bir asit oranı var, içilebilecek türde bir zeytinyağı Onun dışında özel kokteyllerimiz çok revaçta Fiyatlarımız da Nişantaşı'na göre hiç yüksek değil; o yemeğin bedeli neyse onu koyduk, ne pozitif ne de eksik!Öğle yemeğine gelen müşterimiz akşam yemeğine de Chatal'a gelmeyi seçim edecek değin Chatal'ın tiryakisi oldudiyen Yasemin Bozkurt Cafe Chatal'lar zinciri hazırlamak istediklerini söylüyor hemen Nişantaşı'nın en yeni kafesiyiz lakin pek talep var ki yakında burası bize az gelecekdiyor Chatal ismini niçin koyduklarını da şu sözlerle anlatıyor: Benim eşim kazıbilimci ve onun fikriydi bu ad CHATAL'DA FİYATLAR Sandviçler: 610 milyon Salatalar: 1117 milyon 500 bin Makarnalar: 1012 milyon Esas yemekler: 125 milyon 145 milyon Tatlılar: 7 milyon Kokteyller: 1015 milyon Abdi İpekçi Cad Reasürans Çarşısı 4357 No: 14 Teşvikiye Tel: 0 212 233 17 61233 72 54  
 
858,501Konular
982,613Mesajlar
30,366Kullanıcılar
Üst Alt