iltasyazilim
FD Üye
Cafe Poğaçası ( Süper Tarif ) Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram yumuşamış tereyağ
*1 paket instant maya
*2 yumurta
*3 tatlı kaşığı tozşeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*4 4, 5 su bardağı kadar un
Cafe Poğaçası ( Süper Tarif ) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Dışı kıyır ama içi pamuk gibi yumuşacık bir poğaça tarifi, hani şu dışarda çay yanına aldığınız poğaçalar gibi ama daha lezzetlisi ev yapımı, bu tarifi kaçırmayın, bir yere kaydedin
Oldukça pratik ve bereketli, buyrun başlayalım
*
1
*Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı
*Yoğurma kabına bütün malzemeyi alın, yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın geri kalanları hamurun içine ilave edin
*Un ölçüsü dört buçuk bardak tam geliyor ama yinede kontrollü koyarak hamuru yoğurun
*Çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak
*Sonra üzerini örterek ılık bir yerde 15 dakika bekletin, tepsiye yağlı kağıt koyun
*Daha sonra hamurdan istediğiniz büyüklükte parça kopararak şekil verin, ben küçük ekmek şeklinde yaptım
*Tepside de 15 dakika bekletin, üzerine yumurta sarısı sürün
*Önceden ısıtılmış 180 derecede 2530 dakika kadar kontrol ederek pişirin
*Yumuşacık poğaçalarınızı çayınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz, çok beğeniceğinize eminim
Afiyetler olsun
*200 gram yumuşamış tereyağ
*1 paket instant maya
*2 yumurta
*3 tatlı kaşığı tozşeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*4 4, 5 su bardağı kadar un
Cafe Poğaçası ( Süper Tarif ) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Dışı kıyır ama içi pamuk gibi yumuşacık bir poğaça tarifi, hani şu dışarda çay yanına aldığınız poğaçalar gibi ama daha lezzetlisi ev yapımı, bu tarifi kaçırmayın, bir yere kaydedin
Oldukça pratik ve bereketli, buyrun başlayalım
*
1
*Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı
*Yoğurma kabına bütün malzemeyi alın, yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın geri kalanları hamurun içine ilave edin
*Un ölçüsü dört buçuk bardak tam geliyor ama yinede kontrollü koyarak hamuru yoğurun
*Çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak
*Sonra üzerini örterek ılık bir yerde 15 dakika bekletin, tepsiye yağlı kağıt koyun
*Daha sonra hamurdan istediğiniz büyüklükte parça kopararak şekil verin, ben küçük ekmek şeklinde yaptım
*Tepside de 15 dakika bekletin, üzerine yumurta sarısı sürün
*Önceden ısıtılmış 180 derecede 2530 dakika kadar kontrol ederek pişirin
*Yumuşacık poğaçalarınızı çayınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz, çok beğeniceğinize eminim
Afiyetler olsun