iltasyazilim
FD Üye
Resimli Çağ Kebabı Tarifi
Devir Kebabı nasıl yapılır resimli
Malzemeler:
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
tatmin edici miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
67 adet yeşilbiber
1 nehir kaşığı tuzlu
1 nehir kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin Yoğurt, karabiber, tuzlu ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamışolduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın Pişen kısımlarından benzer dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus ufak şişlere takarak, yanında tekrar ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın *
Devir Kebabı nasıl yapılır resimli
Malzemeler:
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
tatmin edici miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
67 adet yeşilbiber
1 nehir kaşığı tuzlu
1 nehir kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin Yoğurt, karabiber, tuzlu ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamışolduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın Pişen kısımlarından benzer dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus ufak şişlere takarak, yanında tekrar ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın *