Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çağ Üniversitesi

Çağ Üniversitesi
0
134

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Devir Üniversitesi

Öğrenim dili İngilizce olan üniversiteden mezun olan her öğrencinin İngilizce bilgisi yanısıra Almanca, Fransizca, Japonca, Rusça dillerinden birisini öğrenme zorunluluğu bulunmaktadır Sosyal bilimler ağırlıklı bir üniversite olan Çağ Üniversitesi öğrenci başına düşen öğretim sayısını uluslararası normlarda tutmakta, Amerika ve Avrupa'dan çoğu üniversiteyle akademik işbirliğine gitmektedir web sitesi

Tarihçe

Çağ üniversitesi, Anaokuldan, İlköğretime, kolejden universiteye 20 yıla yakında olacak olan köklü eğitimöğretim deneyimine sahip bulunan Bayboğan Eğitim Vakfı göre 1997 yılında kurulmuştur Enerjik yapısıyla, dünya standartlarındaki kampusuyla, milletlerarası öğretim kadrosuyla ve öğrencilerine sunduğu nitelikli eğitimle ön plana meydana çıkan Çağ Üniversitesi, bir doğa cenneti, tarih ve kültür merkezi olan Akdeniz bölgemizin, ilk ve tek Vakıf üniversitesidir

Yurt ve Barınma

Çağ Üniversitesi öğrencilerin barınma ihtiyacıyla Sıhhat, Kültür ve Spor Dairesi ilgilenmektedir Bu amaçla Yenice, Tarsus, Mersin ve Adana'da mevcut olan özel ve devlete ait yurtların sunduğu imkanlar değerlendirilmektedir Kütüphane Çağ Üniversitesi kütüphanesinde jurnal yerli ve tanıdık olmayan gazete ve dergilerin yanısıra, akademik birimlerin ihtiyacı doğrultusunda yerli ve tanıdık olmayan periyodik, duyuru ve istek edilen her türlü yayın kullanıma sunulmaktadır

Kütüphane hizmetleri
Yordam 2001 Kütüphane Otomasyon Sistemi aracılığı ile yürütülmekte ve bu otomasyonun bir parçası olan Online Katalog kullanıcıya internet üzerinden Üniversite içindeki internet bağlantısı olan bütün erişim uçlarından tarama yapma olanağı sunmaktadır Kütüphanede, benzer konulardaki yayınları bir araya getirmeyi amaçlayan ve akademik kurumların en fazla seçim ettiği Kongre Kütüphanesi Sınıflama Sistemi (Library of Congress Classification System (LC) kullanılmaktadır Keza, kütüphanede Kütüphane Güvenlik Sistemi de bulumaktadır
Kütüphanede bulunan 5 adet Pc den, hem Online Katalog araması keza de kullanıcılara araştırmalarında yardımcı olmak nedeniyle kablolu ve kablosuz internet taraması yapma imkanı mevcuttur Arzu eden kullanıcılar, dizüstü bilgisayarlarıyla internete, kablosuz da bağlanabilmektedirler
Veritabanları incelenmekte olup Üniversitenin EğitimÖğretim müfredatına yerinde görülenler saptama edilerek hizmete girmektedir Şu asıl dek ANKOS kapsamında Proquest 5000 data tabanları ve Safari ebook bilgi tabanları test amaçlı kullanıcıların hizmetine sunulmuştur

Teknoloji Üniversite teknolojik altyapısını halletmiş durumdadır İnternet erişiminden tüm öğrenciler yararlanabilmektedirler Akademik personel, öğrenci işleri ve kütüphane veri sistemleri gereksinimleri doğrultusunda sistem geliştirmektedir Laboratuarlardaki bütün bilgisayarlar İnternet erişim hizmetini öğrenci ve personele sunmaktadır Sistem Kaynakları: Belli Başlı sistem NT üzerine sabit 100 mbitlik haberleşme hattı ile doğrudan 50 PC'ye hizmet verilmektedir Laboratuarlardaki tüm bilgisayarlar İnternet girişim hizmetini öğrenci ve personele sunmaktadır Program Kaynakları: Bütün aktüel programların (word, proccersor, spreadsheet, bilgi base application, graphic, presentation, statistics) eğitim ve uygulama hizmeti laboratuarlarında verilmektedir Buna ilave olarak en kısa sürede ORS (online registration internet üzerinden kayıt) hizmeti terminaller üzerinden öğrencilere sunulacaktır Bilgi operasyon merkezinde kullanılan sistem ve programlarla ilgili zorunlu her türlü veri ve dökümantasyon üniversitede mevcut olup kullanıma sunulmuştur

Gıda

Üniversite kampüsünde, öğrencilerin gizli ve refah içinde yemek yemek yiyebilecekleri 500 karakter bir merkezi kafeterya, her zaman fastfoodhizmeti veren 100 kişilik Coffee shopbir kantin, yeni hizmete giren açık ve kapalı bölümleriyle 500 öğrenciye hizmet kapasiteli çağdaş bir Garden cafebulunmaktadır

Sağlık Durumu Öğrenciler için ilaçlarıyla birlikte, aralıksız hekim nezaretinde çağdaş sıhhat hizmeti verilmektedir Gerekli hallerde anlaşmalı özel hastane ivedi ambulans hizmeti ile öğrencilerin hizmetindedir

Kampus Hayatı

Akdeniz Bölgesi'nde hizmet veren birincil ve tek vakıf üniversite olan Çağ Üniversitesi MersinAdana yolu üstünde 150 000 metre kare yeşil bölge üzerinde eğitim vermektedir Kampüs içinde öğrencilerin çesitli sportif faaliyetlere faal olarak katılımlarını temin etmek için bir kapalı spor salonu, tenis kortu, halı saha ve açık basket, voleybol, futbol sahaları bulunuyor Sportif amaçlı etkinlikler üniversitede öğrenci konseyi göre spor klüpleriyle yürütülüyor

Ulaşım

Devir Üniversitesi, Mersin ile Adana aralarında bu şehirleri birbirine bağlayan karayolu üzerinde kurulmuştur Üniversitede ulaşım genelde özel okul servisleriyle sağlanmaktadır Hem AdanaMersin arası her 5 dakikada otobüsler çalışmaktadır Üniversitenin yakınında tren istasyonu bulunuyor Üniversitenin havaalanına uzaklığı 15 km'dir

Burslar

Çağ Üniversitesi öğrencilerine burs vermektedir Her eğitimöğretim yili için tespit edilen kontenjanin %10'u ÖSYM tarafindan başarılı öğrenciler arasından burslu öğrenci olarak yerleştirilmektedir

Kulüpler

Devir Üniversitesi'nde kulüplerin gerektiğinde kullanmaları için 500 şahsiyet akustik tiyatro ve konferans salonu bulunmaktadır

Hukuk Kulübü
Uluslararası İlişkiler Kulübü
Ekonomi Kulübü
Güzel Sanatlar Kulübü
Tiyatro Kulübü
Edebiyat Kulübü
Gezi Çözümleme Kulübü
Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü
Basın Yayın Kulübü
Fotoğrafçılık Kulübü
Bilgisayar Kulübü
Akıl Oyunları Kulübü
Çağdaş Danslar Kulübü

Fakülteler ve Bölümler

FenEdebiyat Fakültesi Ingilizce öğretmenliği (DİL)
Ingilizce öğretmenliği (Burslu) (DİL)
Ingilizce öğretmenliği (%50 Burslu) (DİL)

İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi
İşletme (EA)
İşletme (Burslu) (EA)
İşletme (%50 Burslu) (EA)
Ekonomi Bölümü
Halkla İlişkiler Bölümü
Uluslararası Finans (EA)
Uluslararası Finans (Burslu) (EA)
Milletlerarası Finans (%50 Burslu) (EA)
Milletlerarası İlişkiler (EA)
Uluslararası İlişkiler (Burslu) (EA)
Uluslararası İlişkiler (%50 Burslu) (EA
Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi (Burslu)

Fen ve Edebiyat Fakültesi
İngilizce Öğretmenliği
İngiliz Dili ve Edebiyatı

MersinAdana yolu üzerinde 150 000 metre kare yeşil bölge üzerinde eğitim vermektedir *

858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt