Çağan Irmak yeni film Dedemin İnsanları çağsan ırmak, yeni filmi, yeni film, 2011, dedemin insanları, filmin hikayesi, konusu, haberleri burada arkadaşlar 1548663356 1548663356 caganirmakyenifilmdedemininsanlari5c4eba4141a47caganirmakyenifilmdedemininsanlari5c4eba4141a47 caganirmakyenifilmdedemininsanlari5c4eba4141a47 Türk Sinama sektöründe başarılı filmlere imzasını atan ünlü yönetmen Çağan Irmak, yeniden duygu yüklü bir filme imzasını atıyor Melek'lerim Kasım ayında vizyona girecek olan yeni filminin konusu, Çağan Irmak'ın dededisinin duygu yüklü hikayesini anlatıyor Melek'ler Yönetmen Çağan Irmak, dedesinin hikayesini anlattığı yeni filmi “Dedemin İnsanlarının çekimlerine Gökçeada’da devam ediyor Kasım ayında vizyona girmesi beklenen filmin setine konuk oldum, keza projenin detaylarını öğrendim ayrıca de kamera arkasından yaşananlara şahit oldum Güneşin kavurucu sıcağı aşağı çaresizce bekleyen kadınlı, erkekli, çocuklu büyük bir grup Duydukları bir gemi düdüğüyle heyecana kapılıyorlar Bu ses onları alacak olan gemi, “Gülcemalin sesi Aynı anda bir ses daha duyuluyor; “Çocukların başını deniz suyuyla ıslatın, başlarına güneş geçmesin! Yönetmen Çağan Irmak’ın sesi, beni bir anda 1923 yılından 2011’e getiriveriyor! GİRİT'TEN GELEN LİMON AĞACI “Dedemin ınsanları, Çağan Irmak’ın Girit’deri Türkiye’ye göçe zorlanan dedesinin ve mübadele yıllarının hikayesini peyazperdeye taşıyacak “Masa başında alınan kararlarla bunca insanın hayatı değişti herkes kendi yurdundan, toprağından koparıldı Düşünsenize buradan gidene ‘Türk tohumu’, oradan gelene ‘Yunan gavuru’ deniyormuş Bu bir insanlık dramı diyen Irmak, politik bir amacının olmadığını da özellikle belirtiyor ve takdiri izleyiciye bırakıyor Çocukluğuna dair bir minik hatıra daha öğreniyorum; mübadele yıllarında göçe zorlanan halk kendi topraklarına ekilmiş küçük bir limon ağacını, nar ağacını da yanlarında getirmişler Hatta büyükbabasının “kendi toprağına ekili limon ağacı da Girit’ten Türkiye’ye gelmiş TÜRK OYUNCULAR YUNANCA ÖĞRENDİ Most Production ve Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği filmde, Ezgi Mola ve Mert Fırat, Çağan Irmak’ın büyükanne ve büyükbabasını canlandırıyor Lakin o da ne; izlediğim sahnede ikisi de Yunanca konuşuyor! Bunun için eğitim bölge ikilinin en büyük yardımcısı tekrar kadrodaki oyunculardan Kosta Kortidis Kortidis ayrıca Türkçe, ayrıca Yunanca konuşuyor ve profesyonel bir oyuncu olduğu için de o duyguyu vermenin inceliklerini biliyor Keza filmde Atina Sanat Tiyatrosu baş aktrisi Eirini ınglesi de rol alıyor 2004 yılında rol aldığı “NYFES filmindeki performansıyla Selanik Film Festivali’nde En ıyi Bayan Oyuncu ödülüne değer görülen ınglesi’ye yemek yemek molasında baklavayla ilgili görüşleri de soruluyor Sanatçı oyuncu, “Yunanistan’da da yedim lakin buradaki daha hoş cevabını veriyor Yönetmen Çağan Irmak’ın bilhassa dikkatimizi çekmesini istediği biri daha var; genç oyuncu Ushan Çakır Irmak, tiyatroda izleyip yeteneğine inandığı Çakır için “Bu çocuğa dikkat! Çünkü çok yetenekli diyor SETTEN NOTLAR * Gökçeada’da hiç öküz bulunmadığı için öküzler dıştan adaya taşınıyor * Mübadilleri içeren Gülcemal gemisi tıraş bıçağı olmuş! * Çağan Irmak, harika detaycı Elbiselerin eskitilmesinden tutun da mübadilin elindeki ekmeğin kuru olmasına değin her türlü detaya itina gösteriyor * Filmde Ezgi Mola ve Mert Fırat’ın yanı sıra Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır, Mehmet Ali Kaptanlar, Sacide Taşaner, Ünal Silver, Serkan Genç, Yiğit Arı ve Durukan Çelikkaya rol alıyor * Denizde yer alan 56 tane Yunan bayraklı kayığın sayısı, bilgisayar programları yardımıyla artırılacak * Mert Fırat, setin en komiklerinden biri Sözde hiç yorulmuyor, enerjisi her zaman yüksek * Ezgi Ara Verme’yla iki nadiren derede hayvan sohbeti yapmayı ihmal etmedik ıki köpeği, bir papağanı var ve telefonu onların fotoğraflarıyla batmış id * Ezgi Ara Verme, çekimlerden sonra hiç ara vermeden yeni bir filme başlayacak * Çağan Irmak, figüranlardan profesyonel oyunculara dek herkesin gözbebeği Bütün direktiflerini böylece yumuşak veriyor ancak; öl dese ölmeye hazırlanmış cümbür cemaat! * Bütçe işlerine kafa yormayıp iyice filmine konsantre olan Çağan Irmak, “Ben bütçeden falan anlamam O kısım beni hiç ilgilendirmez Yapımcı Mustafa Oğuz bilir filmin bütçesini diyor, Özgürlük Kelebek