Cahit Sıtkı Tarancı'nın Guzel Sozleri,
Memleket isterim Ne başta dert ne gonulde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun
Tekrar duyduğun gun sesimi gokkubbede, Hatırla ki mahşer gunudur Ortalığa duşmuşum seni arıyorum
Bir kere Misafire cıkmış adın; İstesen istemesen gideceksin
Ne belli yerim var, ne de sevdiğim biri Surunup gidiyorum
Kuruyan sular gibi zamanı da kaybettik
Yaş otuzbeş yolun yarısı
Gonul tanrısına der ki, her mihnet kabulum, yeter ki gun eksilmesin penceremden
Evet hatırladım Kucuk basit şeyler Yetiyor kederlenmeye Ya mutluluğa ?
Elimde Turkce gibi guzel bir silahım var
Aşık dediğin Mecnun misali kor
Neden sonra farkına varıyorsun, etrafındaki korkunc ıssızlığın; yar olsun dost olsun ne arıyorsun, adresi belli mi vefasızlığın
İstemem o dehşet gun gelip catsın Bana kimseler anam kadar yansın
Desem ki inan bana sevgilim inan, evimde şenliksin, bahcemde bahar; ve soframda en eski şarap
Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan gunun bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış
Memleket isterim yaşamak, sevmek gibi gonulden olsun; Olursa bir şikayet olumden olsun
Memleket isterim Ne başta dert ne gonulde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun
Tekrar duyduğun gun sesimi gokkubbede, Hatırla ki mahşer gunudur Ortalığa duşmuşum seni arıyorum
Bir kere Misafire cıkmış adın; İstesen istemesen gideceksin
Ne belli yerim var, ne de sevdiğim biri Surunup gidiyorum
Kuruyan sular gibi zamanı da kaybettik
Yaş otuzbeş yolun yarısı
Gonul tanrısına der ki, her mihnet kabulum, yeter ki gun eksilmesin penceremden
Evet hatırladım Kucuk basit şeyler Yetiyor kederlenmeye Ya mutluluğa ?
Elimde Turkce gibi guzel bir silahım var
Aşık dediğin Mecnun misali kor
Neden sonra farkına varıyorsun, etrafındaki korkunc ıssızlığın; yar olsun dost olsun ne arıyorsun, adresi belli mi vefasızlığın
İstemem o dehşet gun gelip catsın Bana kimseler anam kadar yansın
Desem ki inan bana sevgilim inan, evimde şenliksin, bahcemde bahar; ve soframda en eski şarap
Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan gunun bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış
Memleket isterim yaşamak, sevmek gibi gonulden olsun; Olursa bir şikayet olumden olsun