Kabahat örgütü önderi Sedat Peker'in siyasetin gündemine oturan görüntülerinin akabinde MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin “dava arkadaşım” dediği organize kabahat örgütü önderi Alaattin Çakıcı ile ilgili dikkat cazip bir argüman ortaya atıldı. Çakıcı’nın “piyasadan çekilmesi” istikametinde aldığı bildiri sonrası, durum normalleşene kadar yurt dışına çıktığı belirtildi.
Peker'in şimdilik 9 görüntü olarak paylaştığı ve toplumsal medyada da sürdürdüğü açıklamalarının siyaset, toplum, emniyette yankıları sürerken, bir öbür organiza cürüm örgütü başkanı Alaattin Çakıcı'nın ne yaptığı, nerede olduğu merak konusu olmuştu.
T24 muharriri Tolga Şardan,Çakıcı'nın birileri tarafından "sus ve piyasadan çekil" denilerek, durum normalleşene kadar Kıbrıs'a gittiğini yazdı. Şardan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:
Peker'e ikaz mektubu
"Cezaevinden tahliye olduktan sonra birinci iş MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli'yi, akabinde da beraberinde Eski MHP milletvekili ve emekli asker Engin Alan'ın yanı sıra Susurluk sürecinin kıymetli isimlerinden Korkut Eken'le birlikte Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı Bodrum'daki Yalıkavak Marina'da ziyaret edip fotoğraf çektiren Çakıcı, tabir yerindeyse bir anda buharlaşıverdi. Oysa daha bir ay evvel tıpkı bir "kanaat önderi" misali yazdığı iki sayfalık mektupla isim vermeden Peker'e yönelik şunları söylemişti:
"Yurt içi ve yurtdışında 'Türk'üm, Türkmen'im, devlet benim için her şeydir' diyenlere şunu hatırlatmak isterim. Birileri yanlışı içindeyse Türkiye'nin bekası kelam konusu olduğu bu devirde misyonunu ifa edenlere kelam söylenmemesi gerekir. Bireylerin birbirleri ile özel alakaları bile olsa mahremde kalmalı."
"Sus ve piyasadan kaybol" talimatı
Doğrusu; ortalık bu kadar karışıkken, ben de merak ettim Alaattin Çakıcı'nın nerelerde olduğunu?
Ankara ve İstanbul etraflarında yaptığım araştırmada sorunun karşılığına ulaştım. Emniyet kaynaklarından elde ettiğim bilgilere nazaran, birileri Çakıcı'ya 'sus ve piyasadan çekil' demiş. Cezaevinden çıkış süreciyle birlikte bazılarına nazaran "fazlasıyla piyasada görünen ve dikkat çeken, siyasi polemiklerin ve tartışmaların odağında yer alan" Çakıcı için yeni bir hayat organize ediliyor sanırım. Tekrar edindiğim bilgiye nazaran; Çakıcı, durum normalleşene kadar bir mühlet Türkiye hudutları dışında yaşayacak. Gözlerden ırak kalması sağlanması gayesiyle Çakıcı'nın bir nevi mecburî ikamet olarak da tanımlanabilecek yeni adresi Yavru Vatan!
Büyüteç yayımlandıktan sonra Çakıcı olasıdır ki, Ankara yahut İstanbul'dan hatta Bodrum'dan da imaj verebilir. Lakin bir ayrıntı daha vereyim. Çakıcı'nın ikamet etmesinin ötesinde işlerini yürütmesinin sağlanması gayesiyle Kıbrıs'ta bir ofisi olacak. O denli ki, tefrişi de bitti ya da bitmek üzere. Özellikle, organize cürüm örgütü başkanının ifşaatlarından sonra son yıllarda Kıbrıs'ın isminin karıştığı olaylarla ilgili argümanlar birbiri arkasına ortaya atılıyor.
Gazeteci Kutlu Adalı cinayeti başta olmak üzere faili meçhul cinayetler, akınlar, kara para aklama, sanal kumar, kumarhanelerle ilgili pek çok argümanlar mevcut. Belki de Çakıcı'ya saklıdan zımniye kol kanat gerenler, ülkenin bir numaralı organize kabahat örgütü önderini denetim altında tutabilmek emeliyle bu yolu denediler? Tahminen de vilayetler, bir plan dâhilinde diğer bir biçime evrilecek?
Bu soruların cevapları ortalık biraz sakinleşince –ki nasıl sakinleşecek o da şimdi muhakkak değil– daha net görülecek."