iltasyazilim
FD Üye
Çalışan hamilelerin Beslenmesi
Çalışan anne adaylarına gıda önerileri
Çalışan Hamilelere Besin İle İlgili Bilgiler
Artık çalışan kadınlar hem çocuk keza de kariyeri bir arada götrümeyi başarıyorlar, bu yüzden iş uygun gebe kadınların beslenmerilen dikkat etmeleri gereklidir İşte gebe kadınlar için dinç gıda önerileri…
Yemekler azar azar ve çoğu kez tüketilmeli, yaşanan kan şekeri problemleri bilhassa öğün arasında tüketilen sağlıklı besinlerle dengelenmeye çalışılmalıdır
Güne kesin kahvaltı ile başlanmalı, evde ya da işyerinde farketmeksizin süt, peynir, yumurta, ekmek (kan şekeri dengesi için çavdar, bütün buğday gibi ekmekler seçim edilmeli) gibi besinler muhakkak kahvaltı menüsünde yer almalıdır
Öğle ve akşam yemeklerinde patavatsız kalori alımı engellenmeli, özellikle fazla tüketilen ekmek, pilav, makarna gibi besinler gereklilik kapsamında tüketilerek, protein kaynağı (et,tavuk, balık, kurubaklagiller, yoğurt, ayran) yiyeceklerin ve sebzesalata tüketimine daha pozitif siklet verilmelidir Günün bir öğününde alınamayan bu besin grubları belirlenmiş diğer öğünle dengelenmelidir
Süt, yoğurt, ekmek, peynir, kuru meyve ve yağlı tohumlar (ceviz, fındık, badem gibi) ara öğünler için tercih edilebilecek dinç seçeneklerdir Kuru meyve ve yağlı tohumlarda tedarik kontrolü yapılmalı, bu besinlerinde fazladan enerji alımına niçin olacağı düşünülerek avuç avuç yemek yemek yerine rakam ile yenmesi yoluna gidilmelidir
Hergün 34 porsiyon süt ürünü tüketilmeli, süt içilemiyorsa süt yerine yoğurt, ayran, peynir, kefir veya sütlü ya da yoğurtlu çorbalarla süt grubu takviyesi yapılmalıdır
Ettavuk balık gibi besinler dinç pişirilme yöntemleriyle hazırlanarak (ızgara veya fırında gibi) her gün 34 porsiyon olacak şekilde tüketilmeli, anne sütünden daha sonra en kaliteli protein kaynağı olan yumurta haftada minimum 34 kere iyi pişmiş olarak besin düzeninde yer almalıdır Sabah yapılan erken kahvaltıda yumurta tüketilemiyorsa haftasonu ya da günün başka bir öğününe de ek edilerek önerilen rakamlara ulaşılmalıdır
Vitamin ve minerallerin zengin kaynağı olan sebze ve meyveler 57 porsiyon olacak şekilde sebze yemeği, salata, sebze çorbası ya da taze olarak, meyveler ise suyunu içmekten ziyade meyve olarak (özellikle kabuğu yenebilenlerde iyice yıkandıktan daha sonra kabuğu ile birlikte) hergün menülerde yer almalıdır Mevsiminde meyve ve sebzeler tercih edilmeli, tazesine ulaşılamadığı durumlarda konserve ürünler yerine dondurulmuş olanları tercih edilmelidir
Akıcı alımı katiyen ihmal edilmemeli, günde 810 bardak su içilmelidir Özellikle sık karşılaşılan bir sorun olan kabızlık probleminin çözümünde su tüketimi önemlidir aynı zamanda kabuklu meyve tüketiyor edinmek, sebze ve salata tüketimine siklet atamak ve oturarak geçen uzun çalışma saatleri aralarında büro içinde ufak yürüyüşler yapmakta kabızlık probleminin çözümüne asistan olur *
Çalışan anne adaylarına gıda önerileri
Çalışan Hamilelere Besin İle İlgili Bilgiler
Artık çalışan kadınlar hem çocuk keza de kariyeri bir arada götrümeyi başarıyorlar, bu yüzden iş uygun gebe kadınların beslenmerilen dikkat etmeleri gereklidir İşte gebe kadınlar için dinç gıda önerileri…
Yemekler azar azar ve çoğu kez tüketilmeli, yaşanan kan şekeri problemleri bilhassa öğün arasında tüketilen sağlıklı besinlerle dengelenmeye çalışılmalıdır
Güne kesin kahvaltı ile başlanmalı, evde ya da işyerinde farketmeksizin süt, peynir, yumurta, ekmek (kan şekeri dengesi için çavdar, bütün buğday gibi ekmekler seçim edilmeli) gibi besinler muhakkak kahvaltı menüsünde yer almalıdır
Öğle ve akşam yemeklerinde patavatsız kalori alımı engellenmeli, özellikle fazla tüketilen ekmek, pilav, makarna gibi besinler gereklilik kapsamında tüketilerek, protein kaynağı (et,tavuk, balık, kurubaklagiller, yoğurt, ayran) yiyeceklerin ve sebzesalata tüketimine daha pozitif siklet verilmelidir Günün bir öğününde alınamayan bu besin grubları belirlenmiş diğer öğünle dengelenmelidir
Süt, yoğurt, ekmek, peynir, kuru meyve ve yağlı tohumlar (ceviz, fındık, badem gibi) ara öğünler için tercih edilebilecek dinç seçeneklerdir Kuru meyve ve yağlı tohumlarda tedarik kontrolü yapılmalı, bu besinlerinde fazladan enerji alımına niçin olacağı düşünülerek avuç avuç yemek yemek yerine rakam ile yenmesi yoluna gidilmelidir
Hergün 34 porsiyon süt ürünü tüketilmeli, süt içilemiyorsa süt yerine yoğurt, ayran, peynir, kefir veya sütlü ya da yoğurtlu çorbalarla süt grubu takviyesi yapılmalıdır
Ettavuk balık gibi besinler dinç pişirilme yöntemleriyle hazırlanarak (ızgara veya fırında gibi) her gün 34 porsiyon olacak şekilde tüketilmeli, anne sütünden daha sonra en kaliteli protein kaynağı olan yumurta haftada minimum 34 kere iyi pişmiş olarak besin düzeninde yer almalıdır Sabah yapılan erken kahvaltıda yumurta tüketilemiyorsa haftasonu ya da günün başka bir öğününe de ek edilerek önerilen rakamlara ulaşılmalıdır
Vitamin ve minerallerin zengin kaynağı olan sebze ve meyveler 57 porsiyon olacak şekilde sebze yemeği, salata, sebze çorbası ya da taze olarak, meyveler ise suyunu içmekten ziyade meyve olarak (özellikle kabuğu yenebilenlerde iyice yıkandıktan daha sonra kabuğu ile birlikte) hergün menülerde yer almalıdır Mevsiminde meyve ve sebzeler tercih edilmeli, tazesine ulaşılamadığı durumlarda konserve ürünler yerine dondurulmuş olanları tercih edilmelidir
Akıcı alımı katiyen ihmal edilmemeli, günde 810 bardak su içilmelidir Özellikle sık karşılaşılan bir sorun olan kabızlık probleminin çözümünde su tüketimi önemlidir aynı zamanda kabuklu meyve tüketiyor edinmek, sebze ve salata tüketimine siklet atamak ve oturarak geçen uzun çalışma saatleri aralarında büro içinde ufak yürüyüşler yapmakta kabızlık probleminin çözümüne asistan olur *