Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çalışırken İş Aramak

Çalışırken İş Aramak
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Çalışırken Meslek Seslenmek rüyada iş görüşmesine gitmek rüyada meslek başkalaştırmak çalışırken görüşmesine gitmek seslenmek çağrılmak Yeni tanıştığınız birisine “meslek arıyorum deyin, hemencecik sizin işsiz olduğunuza karar verir Fakat çalışmalar, bugün, üç çalışandan birinin etkin biçimde iş aradığını gösteriyor Geçtiğimiz ocak ayında insankaynaklaricom’da yayımlanan bir ankete göre, çalışanların yaklaşık %32’si bu sene içinde işyeri ya da sektör değiştirmeyi planlıyor Amerika’da yapılan diğer bir aktüel araştırmada ise oran %40’a dek yükselmiş Bir yerde çalışırken şirket ya da pozisyon değiştirmeye mücâdele etmek, işsizken meslek aramaktan fazla farklıdır Mesela, işsiz birisinin böylece de önemsemediği gizlilik kriteri, çalışan kimsenin bir numaralı önceliğidir Çünkü ortada, Dimyat’a pirince bu vesileyle evdeki bulgurdan elde etmek gibi bir risk vardır En sağlamı, sır saklayan takılıp bu sırrı ofisteki hiç kimseye açmamak Ne demişler, “Meslek aradığını söyleme dostuna, o da söyler dostuna Reji bir telefonumuz olduğunu dikkat çekici ediyor Maslak’tan Gamze hatta: Hakan, programını zevkle izliyorum Sorum şu: En iyi arkadaşımla aynı şirkette çalışıyoruz Şimdiye kadar, gönül işleri de dahil, tüm sırlarımı onunla paylaştım Meslek aradığımı ondan gizlersem bir daha yüzüme bakmaz Ne yapmalıyım? Gamze, insan doğası gereği konuşmayı sever Ofiste de yalnızca duvarların yok, her şeyin kulağı vardır Kontrolün dıştan koridorlarda masadan masaya dolaşan bilgi, mutasyona uğrayıp, mutsuz olduğun için işten ayrılacağın dedikodusuna dönüşür Daha kötüsü, yolunu şaşırıp patronların kulağına kaçıverir Yıllardan Beri çalışıp biriktirdiğin imaj kredilerinin bir dakikada mazgallardan akıp kanalizasyona karışmasını ister misin? Düşünsene, ya iş aradığın haberi ofise yayıldıktan sonradan görüşmelerden bir şey çıkmazsa? Kendini casus romanlarındaki deşifre olmuş ajanlar gibi hissedeceksin Şayet de terfiler, eğitimler, kayda değer projeler seni ıskalayacak… Dilin şiştiyse, mutlaka hafıza alman gerekiyorsa, ofis dışı tanıdıklara ve yakınlara açıl Kimseyi bulamazsan parka gidip kedilerle dertleş İnsanların seni deli sanmaları bile işyerinde yaşayacağın sorunlardan daha iyidir Ha, aşağıdaki konuları da kulağa küpe yapmakta fayda var tabii… Performansınız gevşemesin Ofiste sizi bekleyen yarım iş bırakmayın Kaliteyi düşürmeyin “Nasıl olsa gidiyorum Ne ayrım eder demeyin Amacınız şu lahza çalıştığınız pozisyondan daha iyisini bulmak Unutmayın: Elinizdeki bir kuş, tepenizde dolaşan iki kuştan daha güvenlidir! (Güvercinlerin gevşemek amacıyla yaptıklarının, piyango alameti olduğu safsatasına inanmıyordunuz yok mi? O teoride gerçek payı bulunsaydı, meydanlardaki heykeller çoktan trilyoner olmuşlardı) Görüşmeleri mesai saatleri dışına ya da hafta sonlarına kaydırın Büro halkına nerden malûm olur hiç anlamam Ya lacivertleri, döpiyesleri giyip, “dişçiye gidiyorum demenizden, ya da yüzünüzdeki mahcup heyecandan Tecrübeyle sabittir; gün içinde iş görüşmesi kaçamağı yaparsanız ofistekiler bunu şıp diye yakalar Yazışmalarda firma emailini kullanmayın Öbür bir adres alın Data Işlem Bölümü’nün “Biri Bizi Gözetliyorladığını hatırlayın Telefonda yapılacak meslek görüşmelerine hazırlanın Röportaj, çalışma saatlerinde gerçekleşecekse, ofiste rahat konuşabileceğiniz bir oda ayarlayın Uygun bir ortamda değilseniz, görüşmeyi erteleyin Geç olsun zor olmasın Gözü kapalı her yere saldırmayın Seçici davranın Hangi şirketle, kelle avcısıyla ya da yöneticiyle iş görüşmesi yaptığınıza, kime özgeçmiş gönderdiğinize dikkat edin Acemi kişi ve kurumlar bir çuval kariyer incirini berbat edebilirler Mesela, referans alıyorum diye firmanızın insan kaynakları yöneticisini arayabilirler Kör, rakip firmadan teklif alır badem gözlü olur… Sonunda istediğiniz pozisyonu kaptınız Bahtı Açık şanslı olsun Eminim, içiniz kıpır kıpır; lakin heyecanlanıp direksiyon hâkimiyetini kaybetmeyin Her şeyin bir yolu yordamı var di mi Haberi önce yöneticiniz duymalıdır Evet, bir telefon daha alıyoruz İzmir Bornova’dan Mert arıyor: Bir ay önce karşı taraf şirketle anlaştım Müdürüm, müjdeyi (!) verdikten iki gün sonra odasına çağırıp, maaşıma zam yapacağını söyledi Dediğine göre patronla da konuşmuş Karşıyaka’da açılacak ofisin başına beni getirmeyi düşünüyorlarmış Ne güzel bizim çocuklara havamı atıp gidecektim Yeni işime başlamadan önce de üç hafta Çeşme’ye kaçacaktım İki arada bir derede kaldım Acaba, derenin hangi tarafına zıplamalıyım? Böyle bir durumda kalmayı seçmek gitmek kadar tehlikeli olabilir Öbür tarafa verdiğiniz sözden dönmeniz de cabası Iş değiştirme nedenlerinizi bir defa daha düşünün Sizi rahatsız eden şey düşük maaşsa sorun değil Ama eğer, yöneticinizle yaşadığınız bağdaşmazlık veya öbür bir sektörde çalışma niyeti gibi ayrı gerekçeleriniz varsa, bi zahmet şu araştırma sonuçlarına kulak kabartın: Terketmek isterken, ücret artışı veya terfi alıp kararlarını değiştirenlerin %75’i, bir yıl içinde şirketlerinden ayrılıyorlarmış Yani, maaş artışının veya terfinin yarattığı memnun etme uzun sürmüyor Sahneyi zarafetle terk edin… Var sayalım, gitmeye karar verdiniz Telaş etmeyin, bu şirketle olan işiniz hemen şimdi bitmedi Voltaire ölüm döşeğindedir; papaz çağrılır Din adamı, duasını tamamladıktan daha sonra Fransız yazarfilozoftan şeytanı lanetlemesini ister Voltaire cevap verir: “Papaz efendi, bence şu lahza, düşman için iyi bir zaman değil… Neyle karşılaşacağınızı öngöremediğiniz bir dönemin arifesinde, düşman kazanmanın âlemi değil Ne değin batmış olursanız olun, firma ya da yöneticiler karşı konuşmayın Şirkete ait kayıtları, dosyaları ve malzemeyi, yeni işvereninize ganimet olarak sunmayın; “Bu adambayan tehlikeli Aynısını bize de yapar mesajı verirsiniz Kapıyı çarpıp çıkmadan önce, o kapıyı her yerde çalmanız gerekebileceğini unutmayın Beğenseniz de beğenmeseniz de bu işyeri sizin profesyonel çevreniz ve referansınızdır Keza benzer şirkete beş sene sonradan idareci pozisyonunda dönmeyeceğinizi nerden biliyorsunuz? İşi bulunca kış uykusuna yatmak… Aman yahu, çalışırken iş çağırmak da ne zor zanaatmiş Bir taraftan röportaj arkasında koş, diğer yana işleri yetiştir Şayet de bundandır; çalışan arkadaşlarımın birçok, içlerine sinen bir meslek bulur bulmaz kendilerini ofise kapatıp, kış uykusuna yatıyorlar Piyasada neler oluyor, kim hangi şirkete geçti, hangi sektör veya şirketin yıldızı parlıyor takip etmemeye başlıyorlar Halbuki, kariyerin cilvesidir; en güzel meslek, biz şirketimizden ve pozisyonumuzdan hoşnut iken yakalanır Başka bir deyişle, Allah verirse kat kat vermezse aç yat Öyleyse, başarılı ve neşelendirici bir çalışma hayatı için, pozisyonumuzdan memnun olsak da olmasak da, iş arama çabamızı sürdürmeliyiz Bilhassa profesyonel çevreyi canlı yetişmek çok önemli Her gün yapılan minik incelemeler, bizi gelecekte karşımıza çıkacak büyük sorunlara hazırlar Ya Da, Jacobsen’in dediği gibi, “Kışın sıcakta oturmak isteyen, yazın terlemelidir seçme parça  

858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt