iltasyazilim
FD Üye
Cam Balkabağı Tatlısı ( Osmanlı Mutfağından ) Tarifi İçin Malzemeler
*10 12 parça balkabağı ( bir tanesi limon büyüklüğünde olacak)
*4 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı su
*6, 7 adet tane karanfil
*Yarım parça çubuk tarçın
*Veya bir tatlı kaşığı toz tarçın
Üzerine :
*Ceviz
Cam Balkabağı Tatlısı ( Osmanlı Mutfağından ) Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Balkabağı tatlısını seviyorsanız mutlaka bu tarife bir göz atın Osmanlı mutfağına ait bir tarif Cam gibi şeffaf ve parlak görüntüsüyle tadı ve kokusuyla öteki tariflerle aranızda bir fark olsun
1
*Tencereye biraz iri parçalar halinde kesilmiş kabağı alın, üzerine dört bardak tozşekeri dökün
*Bir bardak suyu dilediğiniz kadar tane karanfili ve yarım çubuk tarçını ilave edin ( toz tarçın kullanacaksınız son 10 dakikada üzerine serpin )
*Orta ateşte pişmeye bırakın yaklaşık 1 saat kadar pişirin
*Süre sonunda tencerenin kapağını açarak bir yarım saat kadar daha pişirerek kalan suyunun koyulaşmasını sağlayın
*Arada bir şerbetinden kabak dilimlerinin üzerine kaşıkla dökün, bu işlem cam gibi parlak bir görüntü verecek
*( Çubuk tarçın yerine toz tarçın kullanacaksanız bu aşamada tarçını üzerine serperek birazda bu şekilde pişmeye bırakın )
*Yaklaşık bir buçuk saat sonra kabak tatlımız pişmiştir, ateşten alın ve kendi halinde soğuyuncaya kadar bırakın
*Servis sırasında mutlaka üzerini cevizle süsleyin çok yakışıyor, hatta biraz tahin ve çok çok az pekmezle renklendirip çok daha aromatik bir tat verebilirsiniz, eğer pişerken tarçın eklemediyseniz damak tadınıza göre biraz tarçın serperek te servis yapabilirsiniz hangi tadı seviyorsanız tercih sizin
AFİYETLER OLMASI DİLEĞİYLE
*10 12 parça balkabağı ( bir tanesi limon büyüklüğünde olacak)
*4 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı su
*6, 7 adet tane karanfil
*Yarım parça çubuk tarçın
*Veya bir tatlı kaşığı toz tarçın
Üzerine :
*Ceviz
Cam Balkabağı Tatlısı ( Osmanlı Mutfağından ) Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Balkabağı tatlısını seviyorsanız mutlaka bu tarife bir göz atın Osmanlı mutfağına ait bir tarif Cam gibi şeffaf ve parlak görüntüsüyle tadı ve kokusuyla öteki tariflerle aranızda bir fark olsun
1
*Tencereye biraz iri parçalar halinde kesilmiş kabağı alın, üzerine dört bardak tozşekeri dökün
*Bir bardak suyu dilediğiniz kadar tane karanfili ve yarım çubuk tarçını ilave edin ( toz tarçın kullanacaksınız son 10 dakikada üzerine serpin )
*Orta ateşte pişmeye bırakın yaklaşık 1 saat kadar pişirin
*Süre sonunda tencerenin kapağını açarak bir yarım saat kadar daha pişirerek kalan suyunun koyulaşmasını sağlayın
*Arada bir şerbetinden kabak dilimlerinin üzerine kaşıkla dökün, bu işlem cam gibi parlak bir görüntü verecek
*( Çubuk tarçın yerine toz tarçın kullanacaksanız bu aşamada tarçını üzerine serperek birazda bu şekilde pişmeye bırakın )
*Yaklaşık bir buçuk saat sonra kabak tatlımız pişmiştir, ateşten alın ve kendi halinde soğuyuncaya kadar bırakın
*Servis sırasında mutlaka üzerini cevizle süsleyin çok yakışıyor, hatta biraz tahin ve çok çok az pekmezle renklendirip çok daha aromatik bir tat verebilirsiniz, eğer pişerken tarçın eklemediyseniz damak tadınıza göre biraz tarçın serperek te servis yapabilirsiniz hangi tadı seviyorsanız tercih sizin
AFİYETLER OLMASI DİLEĞİYLE