Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çam kozalağının faydaları nedir? Çam kozalağını kaynatıp suyunu içerseniz ne olur?

Çam kozalağının faydaları nedir? Çam kozalağını kaynatıp suyunu içerseniz ne olur?

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
cam_kozalaginin_faydalari_nedir_cam_kozalagini_kaynatip_suyunu_icerseniz_ne_olur_1574434444_7234.png

Çoğu kişi bilmezse de çam kozalağının insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan üst solunum yolu hastalıkları için birebir fayda sağlayan çam kozalağı suyu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Çam kozalağı suyu bronşları enfeksiyondan temizleyen alternatif ilaçlardan biridir. Peki Çam kozalağını kaynatıp suyunu içerseniz ne olur? Çam kozalağının faydaları nedir?

Milyonlarca çeşidi olan çam ağacında yetişen kozalakların insan sağlığına faydası var. Uzak doğuda tıbbı tedavide sıklıkla kullanılan çam kozalağı hakkında çoğu kimse süs eşyası yapar. Dekor amaçlı kullanılan çam kozalağı kış aylarında üst solunum yolları hastalıklarında doğal tedavi olarak tüketilir. Ayrıca güzellik amaçlı da kullanılan çam kozalaklarının hepsi aynı özellikte olmadığından kullanmadan önce bir uzmana danışılmalıdır. Genellikle yeşil halinde kullanılan kozalaklar vitamin ve mineral bakımından zengindir. İçeriğinde verimli bir toprak kadar madde taşıyan kozalaklar sadece kaynatılarak değil öğütülerek de tüketilir. Yöreden yöreye kullanımı değişen kozalakların çiğ yani yeni çıkmış hali ile reçel yapanlarda var. En genel hali ise kaynatılarak tüketilmesidir. Yazın sonu ve son baharın başında toplanılan kozalaklar yetiştikleri yerlere göre farklı türlere sahiptir. 

ÇAM KOZALAĞI SUYUNUN BESİN DEĞERİ;

Bir bardak kaynatılmış çam kozalağı suyunun içeriğinde 40 gram protein, 19 mg kalsiyum, 4 gram şeker, 10 gram karbonhidrat ve 60 mg potasyum bulunur. 

4uBbn_1551878346_5763.jpg

ÇAM KOZALAĞININ FAYDALARI NEDİR? ÇAM KOZALAĞINI KAYNATIP İÇERSENİZ NE OLUR?

- Çam kozalağı sirke ile kaynatılıp gargara yapıldığında diş etlerindeki enfeksiyonlu hücreleri yok eder. Diş köklerinin güçlenmesini sağlar. Ayrıca diş yüzeyinde oluşan tartarları temizleyerek beyazlatır. Ancak bu karışım yutulmadan ağızdan atılmalıdır.

- Bir yemek kaşığı zeytin yağ, bir tane öğütülmüş çam kozalağı ve bir kaşık balmumu karıştırılarak yaraya ya da hasar almış cilde sürüldüğünde burada deforme olmuş hücreleri yeniler. Yaraların hızla kapanmasını sağlarken iz kalmadan kısa sürede geçmesinde etkili olur.

oIUoV_1551878385_1952.jpg

- Yeşil halde toplanılan çam kozalakları kaynatılılır. Bir gün dinlendikten sonra süzülüp içerisine bal eklenerek tüketildiğinde boğazdaki mikropları temizler. Etkili bir balgam sökücüdür. Öksürme, bronşit ve nefes darlığı gibi hastalıklar sırasında tüketildiğinde hızlı bir tedavi süreci sağlar. 

- Tüketilen bu karışım içerdiği yüksek kalsiyum ve protein sayesinde bağışıklık sistemindeki serbest radikalleri vücuttan atarak, hastalıklara karşı bağışıklığın direncini artırır. 

- İçeriğinde potasyum bulunan çam kozalakları kozmetiklerden yıpranmış saçların daha parlak ve canlı durması içinde kullanılır. Aynı zamanda cilt hücrelerinin kendi kendilerini yenilemesine destek olur. Kırışıklığı ve yaşlanmayı azaltır.

45T1F_1574434221_3635.jpg

- Sürekli stres altında olan kişilerde bir süre sonra ciddi sinir çöküşleri yaşanır. Sinir hücrelerinin iletimi azaldıkça yorgunluk ve halsizlik gibi durumların yaşanma riski artar. Çam kozalağı içerdiği sakinleştirici sayesinde bu gibi durumların yaşanma oranını düşürür.

- Sinir hücreleri sadece ruhsal hastalıklara değil aynı zamanda beyinde ciddi hasarlara neden olur. Çam kozalakları sinirleri yatıştırarak odaklanma problemini çözer.

ÇAM KOZALAĞI SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Olgunlaşmamış yeşil çam kozalaklarından temiz 3 tanesini kesip yarım litre su ile kaynatın. 24 saat aynı su da bekletin. Daha sonra kozalakları süzüp suyu ayrı bir tencereye ekleyip bir kes daha kaynatın. Acı bir tadı olacağında bal ilave edip tüketin. Günde bir bardak yeterli olacaktır. 

2W6Kf_1574434462_4681.jpg

ÇAM KOZALAĞININ ZARARI VAR MIDIR?

Suyu hazırlanırken yeşilini kullanın. Diğer tariflerinde örneğin reçel ve pekmez yaparken kesinlikle olgunlaşmış kahverengi olanını tüketin. Aksi halde ciddi sindirim sorunlarının yaşanmasına zemin hazırlarsınız. Ayrıca aşırı tüketimi de önerilmez. Faydalı hale gelen bu besin ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden özellikle kronik hastalığı olanlar doktorlarına başvurarak tüketmesi tavsiye edilir. 
 

Similar threads

Çam kozalağı genellikle süs eşyalarında kullanılır. Çoğu kişi bilmezse de çam kozalağının insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan üst solunum yolu hastalıkları için birebir fayda sağlayan çam kozalağı suyu hakkında merak edilenleri sizler için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Çam kozalağı çoklukla süs eşyalarında kullanılır. Birden fazla kişi bilmezse de çam kozalağının insan sıhhatine inanılmaz yararları vardır. Münhasıran mevsim geçişlerinde yaşanan üst teneffüs yolu illetleri için birebir yarar sağlayan çam kozalağı suyu hakkında merak edilenleri sizler için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Alternatif tıpta sıklıkla kullanılan çam kozalağını yerli halk farklı yöntemlerle de kullanıyor. Özellikle bronşlara fayda sağlayan çam kozalağı güçlü bir enfeksiyon atıcıdır. Çoğu insanın dekor amacıyla kullandığı çam kozalakları hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Çam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Çok sık kullanılmazsa da aslında asırlardır alternatif tıpta kullanılan kozalak şurubu devamlı öksürüğü keser. Akciğerleri temizleyen bu doğa harikası hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Evde kolayca elde edebileceğiniz kozalak şurubu özellikle mevsim geçişlerinde uzmanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Çok sık kullanılmazsa da aslında asırlardır alternatif tıpta kullanılan kozalak şurubu devamlı öksürüğü keser. Akciğerleri temizleyen bu tabiat olağanüstüsü hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Meskende kolaylıkla elde edebileceğiniz kozalak şurubu bilhassa mevsim geçişlerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt