Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Caminin bolumleri nelerdir kısaca

Caminin bolumleri nelerdir kısaca
0
168

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Caminin bolumleri nelerdir

Caminin bolumleri Harim, Mihrab, Minber ,Vaaz, Kursusu , Hunkar Mahfili , Muezzin Mahfili , Son Cemaat Yeri , Son Cemaat Yeri , Minare , Şadırvan , Avlu'dan oluşmaktadır

Harim:Sanat tarihi teknolojisinde, camilerde namaz kılmaya tahsis edilen mekana denmektedir

Mihrab: Kelime olarak Harabe kokunden gelir

Minber:Arapca'da nebera (yuksek olmak) ukokunden gelmekte ve yuksek yer, ikemle semeri, sedye manaları ifade etmektedir

Vaaz Kursusu:Kursu kelime olarak; sandalye, taht ve an manasına gelmektedir

Hunkar Mahfili:Sultanların inşa ettikleri camilerde zeminden yuksek ve kafesle bolunmuş yere denmektedir

Muezzin Mahfili: Muezzinlerin, camilerde, birarada oturmaları icin ayrılmış yuksekce yerdir

Son Cemaat Yeri: Cemaate yetişemeyenlerin sonradan namazlarını kılabilmeleri icin ayrılmış yer

Minare:Aslı menare olan bu kelime dilimize minare olarak gecmiştir

Şadırvan:Namazdan once abdest almak icin, genellikle avlu ortasında bulunan ve etrafında muslukların sıralandığı su haznesidir

Avlu:Cami harimlerine bitişik, genellikle şadırvan veya revaleyi kapsayan ustu acık yerlere denir

Similar threads

Caminin bölümleri nelerdir Caminin bölümleri Harim, Mihrab, Minber ,Vaaz, Kürsüsü , Hünkar Mahfili , Müezzin Mahfili , Son Cemaat Yeri , Son Cemaat Yeri , Minare , Şadırvan , Avlu'dan oluşmaktadır Harim:Sanat tarihi teknolojisinde, camilerde namaz kılmaya tayin edilen mekana denmektedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Caminin Bolumleri aşağıdaki gibidir Harim: Sanat tarihi teknolojisinde, camilerde namaz kılmaya tahsis edilen mekana denmektedir Harim, Allah'la O'nun kulu olan insan arasında bir nevi bağ kurma mahalli olması sebebiyle kutsal sayılır Namaz dışında eğitim ve oğretim gibi bazı faaliyetlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
cami bolumlerinin isimleri Harim: Sanat tarihi teknolojisinde, camilerde namaz kılmaya tahsis edilen mekana denmektedir Harim, Allah'la O'nun kulu olan insan arasında bir nevi bağ kurma mahalli olması sebebiyle kutsal sayılır Namaz dışında eğitim ve oğretim gibi bazı faaliyetlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Caminin Bolumleri Ve Gorevleri Nelerdir Camiler islam dini mensubu muslumanlar icin bir ibadethanedir Muslumanlar namaz kılmak, kuran okumak ve birbirleriyle kaynaşmak icin camiye giderler Bir cami bir cok kısımdan oluşur, bu kısımları kısaca şoyle sıralayabiliriz: Harim:Namaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Caminin bölümleri nelerdir anlamları nelerdir? Caminin bölümleri şöyledir;Harim Mihrab Minber Vaiz Kürsüsü Hünkar Mahfili Müezzin Mahfili Son Cemaat Yeri Son Cemaat Yeri Minare Şadırvan Avlu'dan oluşmaktadır Harim: Sanat tarihi teknolojisinde camilerde namaz kılmaya devir edilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
194
858,467Konular
981,172Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt