Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Can Atilla Atatürk'ü müzikle anlatacak

Can Atilla Atatürk'ü müzikle anlatacak
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Can Atilla Atatürk'ü müzikle anlatacak Can Atillla Atatürk'ü müzikle anlatacak 1549311223 1549311223 canatillaataturkumuzikleanlatacak5c589d00bb410canatillaataturkumuzikleanlatacak5c589d00bb410 http:wwwozgurceduslercomimagesnoktaÜnlü besteci albümünde Atatürk'ün anılarından kesitler sunacak xfUid21549311223 1549311223 canatillaataturkumuzikleanlatacak5c589d00ca839canatillaataturkumuzikleanlatacak5c589d00ca839 http:wwwhaberturkcom20081028kuturesimcanatillaa Besteci Can Atilla, Atatürk'ün mutluluk ve hüzünlerini, pek fazla bilinmeyen anılarından yola çıkarak müzikle anlatacak Osmanlı İmparatorluğu'nu konu bölge ''Cariyeler ve Geceler'', ''1453'' ve ''Aşkı Hürrem'' üçlemesi ve ''Mevlana'dan Çağrı'' albümleriyle ''New Age'' müziği sevdiren besteci Can Atilla, Ulu Önder Atatürk'le ilgili albüm yapmanın hayallerinden biri olduğunu söyledi Bu gerçek dışı gerçekleştirmek için çalışmalara başladığını, 2010 yılına değin albümü bitirmeyi planladığını belirten Atilla, ''Atatürk'ün hayatında, meçhul Atatürk'ü anılarıyla anlatmaya çalışacağım Çalışmaya başladım Şu an onunla ilgili çoğu kitap okuyorum ve insani olarak, insanları yakalayabilecek tüm anılarını araştırıyorum'' dedi On yıl önce, Ekip Film kadar çekilen ''Atatürk'' adlı filmin müziklerini hazırladığını ama artık Atatürk'ü adamakıllı müzikle ele bölge, onun ''insani yönünü'' vurgulayan bir albüm hazırladığını dile getiren Atilla, şunları kaydetti: ''O film müziği albümüydü Halbuki ben '1453', 'Aşkı Hürrem' gibi, bir konu çerçevesinde, film müziğinin dışında, başlı başına bir eser olarak Atatürk müziği gerçekleştirmek istiyorum Onun anılarından kesitler olacak Bu kesitleri keza müzikle anlatacağım ayrıca de albümün içine yazılı olarak yerleştireceğim Yani, ayrıca dinlenebilir bir müzik olacak hem de halk müziği onun 1012 anısına dair bilgiler alacak, onu hissedecek'' ''DUYGULARI ANLATAN DINÇ MÜZİKLER'' Can Atilla, albümde iki parçada laf olacağını, diğerlerinde sadece enstrümanların yer alacağını açıklama ederek, eserde Atatürk'ün doğumundan ölümüne, tüm hayatını sunacağını bildirdi Yüce Önder'in bir takım anılarının şimdiden kendisini çok etkilediğini dile getiren Atilla, Atatürk'ün asker olma isteği ve annesinin esrarengiz rüyasını müziğiyle anlatacağını vurgulayarak, bu anıyı şöyle aktardı: ''Mahalle Mektebine gönderildiğinde, üniformayı ilk önce komşusu Rum yüzbaşının üstünde gördüğünde çok etkileniyor Annesinden bakımlı askeri okulun imtihanına giriyor Kazanınca annesine söylüyor lakin Zübeyde Hanım kabul etmiyor Fakat Zübeyde Hanım gece rüyasında, oğlunu bir dağın tepesinde elinde kılıçla görüyor Ondan sonra Atatürk'ün askeri okula gitmesine izin veriyor Bunun müziğini bir düşünsenize'' Stüdyosunda üzerinde çalıştığı Atatürk'ün başka bir anısına dair kendisine ilham veren müziği dinleten Atilla, müziğine konu olan bu anıya da şöyle aktardı: ''Selanik işgal ediliyor Atatürk öğrenir öğrenmez annesinin yanında Selanik'e gidiyor Bakıyor evde yok Diyorlar ama 'Müslümanları bir caminin avlusuna topladılar' Üzerinde askeri üniforma ve peleriniyle camiye koşuyor giderken gökyüzünden bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor Cami avlusuna doluşmuş insan kalabalığında annesini arıyor, bulamıyor, bütün öldüğünü düşündüğü sırada, caminin merenlerinde çılgın gibi öne arkaya sallanan bir kadın görüyor, bakıyor annesi Koşarak yanına gidiyor, ellerini uzatıyor ve onu ayağa kaldırıp, 'Bir daha hiç ayrılmayacağız' diyor Ben bu sahneyi okuduğumda çok etkilendim ve kuşkusuz bunun müziğini yapmalıyım dedim Atatürk'ün memleketinin işgal edildiğini duyduğundaki hüznü ve öfkesini, annesini bulamamanın çaresizliğini ve savaştaki kararlılığını müziğimle insanların ruhuna işletmek istiyorum'' KONSER ALBÜMÜ GELİYOR Besteci Atilla, konser albümü de hazırladığını, albümün, Beylerbeyi Sarayı, Saraybosna ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İngiltere Kraliçesi II Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğindeki konserinin kayıtlarından oluşacağını söyledi Atilla, ''Bu da Osmanlı üçlemesinin final albümü olacak Toplam 80 dakikalık albümde 25'ten pozitif şarkı olacak'' dedi Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenen, koreografisini Mehmet Balkan'ın yaptığı Mevlana'yı anlatan ''Çağrı'' balesinin kendi hazırladığı müziklerini tekrar yorumlayarak ''Mevlana'dan Çağrı'' albümünü çıkaran Atilla, albüm satışlarının iyi gittiğini bildirdi Bale için 4 ayda 20'den pozitif tema bestelediğini gösteren Atilla, ''Ciddi sahne müziği olunca albüm olarak da yayınlamaya karar verdik Çünkü bu geleceğin müziği, zamana direnç gösteren bir egzersiz Daimi olması ve daha artı insanın dinlemesi benim için olmazsa olmazlardan, yahut tozlara karışıyor'' yorumunda bulundu Albümün geçen ay, ilk çıktığında D&R'ın ilk on parça listesine girdiğini, bir müzik portalında albümdeki ''Rüzgarlar Sustuğunda'' adlı parçanın en çok dinlenenler arasında yer aldığını açıklayan Atilla, bunda bestesinin ''daha modernize olmuş Mevlana yorumu'' sunmasının etkili olduğunu dile getirdi Eserinin, Mevlana için yapılmış bütün albümlerden öbür olduğunu savunan Can Atilla, şöyle devam etti: ''Bizimkine 'Besteci müziği' diyorlar, besbelli bir beste var Diğer albümlerde, neylerin senkronizasyonundan oluşan, araya elektronik sesler katılıp üretilmiş böyle değişik sentezler değil Daha fazla ayinler, Şebiarus töreninde kullanılan müzikler var Zaten, Mevlana'yla ilgili bestecinin elinden çıkmış ve orkestranın söylemiş olduğu diğer bir eser de değil Bu, ayakları yere basan, albümden öte, bir eser gerçekten'' Albümde, Mevlana'nın, ''Mevlana'' olmasını sağlayan Şemsi Tebrizi'nin ''dar özne'' olarak yer almasının da eseri farlılaştıran önemli unsurlardan biri olduğuna dikkati çeken Atilla, ''Albümün adı fiilen 'Mevlana'dan çağrı'dan ziyade 'Mevlana ve Şems'ten Çağrı''dır O yönden de bu albüm bambaşka'' diye konuştu Besteci Atilla, 42 yaşında da Mevlana gibi manâlı bir ismin albümünü yapmayı planladığını kaydetti​ 1549311223 1549311223 canatillaataturkumuzikleanlatacak5c589d00bb410canatillaataturkumuzikleanlatacak5c589d00bb410 http:wwwozgurceduslercomimagesnokta  

858,497Konular
981,948Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt