Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Can Dostu

Can Dostu
0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Gunun birinde askerde biri cok zengin biri ise cok fakir aradan gunler gecer ve bunlar arkadaş olur birbirlerine soz verirler ne olursa olsun asla ayrılmıycaklar Gun gelir ve askerlikleri biter ayrılık zamanı gelir Biri şehire biri ise koyune geri doner ama hep goruşurler Bir gun fakir olan gencin duğunu olur ve zengin olan arkadaşınıda cağrır Arkadaşı gelir ve duğunu olucağı gun fakir olana derki; kardeşim ben seni alıcağın kızı cok beğendim bunu bana verirmisin der ve fakşir olan gencte şaşırır ama arkadaşı can dostu olduğu icin al kardeşim senden kıymetlimi der ama ici icine yer ve cocuk kızı da koyden alıp şehre gider Aradan aylar gecer ve fakir olan gencin anası ve babası olur Durumu daha da kotuye gitmeye başlar ve bir gun duşunurken benim bi can dostum var o bana yardım eder deyip koyden cıkıp can dostunun yanına gider Gider ama evinde bulamaz uşağa sorar nerde diye uşak işi icin şehir dışına cıktığını soyler Gunlerce gidip gelir ama evde bulamaz bir gun evin bahcesinin etrafında dolaşırken can dostunun camda arkasının donuk bi şekilde orda olduğunu gorur ve dunyası başına yıkılır cok sevdiği can dostu onu evine almamış ve kedini yok dedirtmiştir Gunlerce ağlayan fakir genc yolda birgun yururken karşıdan gelen yaşlı bir adamın yolda duşup bayıldığını gorur hemen koşar Adamı kaldırır hasteneye goturur ve adam bu fakir genci cok sever ve derki; hey genc benimle yaşarmısın benim oğlum yok benim manevi evladım ol der ve cocukta kabul eder Adam cok zengindir gunun birinde gencin manevi babası vefat eder ve butun servetini bu gence bırakır ve artık genc icin can dostunndan intikam zamanıdır ve kendine buyuk bir koşk alır Bu koşkte can dostunun evinin karşısındadır ve partiler vermeye başlar gunun birinde sabah erken saatlerde zil calar ve kapıyı acar karşısında yaşlı fakir bir kadın dilenci cıkar ve derki olum yatacak yerim yok gunlerdir acım biraz yiyecek bişeyler istiyorum der Genc hemen kadını iceri alır ve karnını doyurur ve yaşlı kadına derki benim annem yok bana bakıcak biride yok benimle yaşarmısın der ve kadın kabul eder genc yaşlı kadına anne demeye başlar gunler aylar gecer ve gunun birinde annesi gence olum artık yaşın geldi sana bir kız bulalım der gencte sen nasıl istersen anne der ve annesinden kız bulmasını ister Gunler sonra annesi gence kız bulduğunu syoler ve kızı eve davet eder genc kız eve gelir ve genc delikanlı şaşırır kalır Cunku kız dunyalar kadar guzeldir ve hemen evlenmek ister duğun hazırlıkları başlar ve duğun gunu gelir catar davetliler arasında eski can dostu vardır ve davetliler gelmeye başlar duğunun ortasında evlenen genc duğunu durdurur ve mikrofonu eline alır ve başlar anlatmaya derki benim bi can dostum vardı benim icin canını vereceğini soluyodu ama yapmadı benim en guzel gunumde evleneceğim gun baş davetlim olarak geldi ve duğun gunu benim evleneceğim kızı beğendiğini soleyip benden istedi ve bende verdim sonra ben cok fakirdim yiyecek ekmeğim bile yoktu bende kalktım candostum bana yardım eder diye onun yanına gittim ama beni evine almadı Yuzume bile bakmadı der tabi davetliler hayretler icinde kalır ve kim bu adi insan diye soylenmeye başlarlar ve en sonunda gencin can dostu dayanamayarak sahneye cıkar ve gencin elinden mikrofonu alır ve başlar anlatmaya; evet o adi insan benim ama bunları neden yaptığımı kimse bilmiyor der ve anlatır benim can dostumun koyde evleniceğı kız kotu bir kızdı ve ben onu tanıyodum aldım ve şehirde onu serbest bıraktım can dostum lekelenmesin diye sonra onu niye eve almadığımı soyleyeym; benim can dostum cok haysiyetli olduğu icin onu evime almadım ona para vermedim cunku o bunu kabul etmezdi bende ona kendi oz babamı gonderdim o kurtardığı yaşlı adam benim oz babamdı Babam oldu ve butun mirasını can dostuma bıraktı der ve can dostumun anneside yoktu bakıcak kimsesi yoktu ve ben ona kendi annemi gonderdim der ona bakması icin ve son olarak şu masada oturan dunyalar guzeli kız benim oz kız kardeşimdir onuda evlenmesi icin ben gonderdim der ve salonda gozyaşları sel olup gider ve iki can dostu birbirlerine sarılarak mutluluk tablosu cizerler unutmayınki hayatta sadece birtane ama birtane dostunuz olsun ama boylesi olsun