Oyuncu Can Yaman, İspanya'da ağır ilgiyle müsabakası ve Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili açıklamalarıyla gündem olmuştu. Açıklamaların odağındaki isim Kıvanç Tatlıtuğ, hususla ilgili şaşırtan bir açıklamada bulundu.
Can Yaman, ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ hakkında söylediği kelamlar sebebiyle çok konuşulmuştu. Yaman, o kelamlar hakkında birinci sefer konuştu. Yaman'ın açıklaması şu halde:
'Bana “Kendisini Kıvanç’la kıyaslıyor” diyorlar. Ben Kıvanç abiyi tek geçerim. Hastasıyım, her işini izliyorum. Korkunç örnek alırım, dayanılmaz de severim. Kıvanç ağabeyle haşa kendimi kıyaslayamam. Kıvanç abinin son 5 yıldır oynadığı seriler, Avrupa’ya satılmadı. Vakti devrinde “Gümüş”, Orta Doğu’ya satıldı. Adam orada zati çok meşhur. Buna kimsenin diyecek bir şeyi yok. Lakin Avrupa pazarına birinci sefer “Erkenci Kuş” girdi. İspanya’ya birinci kez Türk serisi satıldı. İspanya “Erkenci Kuş”tan sonra rol aldığım öbür seriler “Dolunay” ve “İnadına Aşk”ı da aldılar. İspanya benim dizilerim dışında “Hercai”yi de satın almış. Bizimle birlikte Türk serilerinin Avrupa’da önü açıldı.'
'KENDİM DIŞINDA GELİŞEN BİR VAKAYA ICMAL YAPMAM!'
Oyuncu Kıvanç Tatlutuğ'a, Can Yaman'ın kendisi hakkında söylediği kelamlar soruldu. Tatlıtuğ, hususla ilgili olarak, “Benimle ilgili bir sorunuz var mı? Kendim dışında gelişen bir hadiseye, tahlil yapmadım yeniden yapmıyorum.” açıklamasında bulundu.
ÜNLÜ İSİMLERDEN REAKSIYON
Oyuncu Can Yaman, geçtiğimiz günlerde İspanya'ya gitmişti. Yaman, havalimanında gördüğü ilgiyle içtimaî medyanın gündemine oturmuştu. Oyuncu, gördüğü bu ilginin geçersiz olmadığını söylemiş ve kendisiyle birebir vakitte İspanya'da bulunan Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili olarak ilgi görmüyor halinde tahlillerde bulunmuştu.
Sanatçı Nilgün Belgün'den bu açıklamaya reaksiyon geldi. Belgün Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:
'Can Yaman’ın daha yolun çok başındayken, Kıvanç Tatlıtuğ üzere kişiliğiyle, oyunculuğuyla kişilerin kalbinde taht kurmuş birine laf etmesi, bulunduğu alanı hazmedemediğini gösteriyor.'
'İŞİYLE Mİ FİZİĞİYLE Mİ BURALARA GELDİ?'
Müzikçi Doğuş ve oyuncu Tabiat Rutkay da, Can Yaman'ın bu açıklamalarına kinayeli bir halde karşılık vermişlerdi.
O'nun bu açıklamalarına reaksiyon gecikmedi. Müzikçi Doğuş, “23 yıldır Avrupa’da konserler veriyorum. Bu türlü bir şeyle karşılaşmadım. Yalnızca 1 ya da 2 defa. Onda da havaalanına gelenler Türk vatandaşlarımızdı.” derken, oyuncu Tabiat Rutkay ise, “Can Yaman’ı tanımıyorum, işiyle mi fiziğiyle mi buralara geldi bilmiyorum. Onunla ilgili daima ‘etten barikatlar’ diye haberler okuyorum. Hollywood’da da aktörler bu türlü etten duvarla mı bir tarafa gidiyorlar?” biçiminde reaksiyon gösterdi.