Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Canakkale Savaşı Ataturk Sozleri

Canakkale Savaşı Ataturk Sozleri
0
79

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Canakkale Savaşında Ataturkun Soylediği Sozler

Canakkale Zaferi, Turk askerinin ruh kudretini gosteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir Emin olmalısınız ki, Canakkale Muharebelerini kazandıran bu yuksek ruhtur

Ben, size taarruz emretmiyorum;olmeyi emrediyorum!Biz olunceye kadar gececek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar gecebilir

Bir gun gelecek,ben,hayal olarak kabul ettiginiz bu inkilaplari basaracagim

Geldikleri gibi gidecekler

Benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus gorevini eksiksiz yapmak icin bir adım geri gitmek yoktur Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, butun milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepnize hatırlatırım

Ataturk'un yabancı orduların şehit duşen askerleri icin, ''Şimdi dost bir ulkenin topraklarında yatıyorsunuz Huzur icinde uyuyun Bizim icin Mehmetler ile Jonny'ler arasında bir fark yok'' dediğini, yabancı şehitlerin annelerine de ''Oğullarını uzak ulkelerden buraya gonderen anneler siz de gozyaşlarınızı silin Oğullarınız şimdi bizim bağrımızda huzur icinde yatıyor Canlarını bu ulkede kaybederek, onlar artık bizim de evlatlarımız oldu'' demiştir

858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt