Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Canakkale savaşı ile ilgili mektuplar

Canakkale savaşı ile ilgili mektuplar
0
105

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Canakkale savaşı ile ilgili yazılmış mektuplar

Mustafa Kemal, 2 Temmuz 1915 yılında Arıburnu ’ndan Madam Corinne ’ye yazdığı mektupta şoyle der :Aziz Madam,Karargahımın katiplerinden Hulki Efendi ’nin İstanbul ’a seyahatinden faydalanarak size bu mektubu yazıyorum

Birkac gun evvel icinde latife sozleri bulacağınız bir kartpostal yollamıştım Burada hayat, o kadar sakin değil Gece gunduz her gun ceşitli toplardan atılan şarapneller ve diğer mermiler başlarımızın ustunde patlamaktan hali kalmıyor Kurşunlar vızıldıyor ve bomba gurultuleri toplarınkine karışıyor Gercekten bir cehennem hayatı yaşıyoruzCok şukur, askerlerim pek cesur ve duşmandan daha mukavemetlidirler Bundan başka hususi inancları, cok defa olume sevk eden emirlerimi yerine getirmelerini cok kolaylaştırıyor

imagescanakkalesavasiileilgilimektuplar5b0df39d57764

Filhakika onlara gore iki semavi netice mumkun, Ya gazi veya (ozelbilgilercom) şehit olmak Bu sonuncusu nedir bilir misiniz? Dosdoğru cennete gitmek Orada Allah'ın en guzel kadınları, hurileri onları karşılayacak ve ebediyen onların arzusuna tabi olacaklar Yuce saadet Sizin mantıki nasihatlerinizi bekleyen şimdiki hadiseler yuzunden kazandığım sert karakteri yumuşatacak romanları etut etmeye ve boylece umit ederim ki, hayatın bu hoş ve iyi taraflarını hissedecek hale gelmeye karar verdim Adres: Miralay Mustafa Kemal, 19 Fırka Kumandanı, Maydos Yahut: Miralay Mustafa Kemal, Arıburnu Maydos Bu daha emin

imagescanakkalesavasiileilgilimektuplar5b0df39f0e75a

858,462Konular
981,122Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt