Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çanakkale Savaşında Çekilen Zorluklar

0
132

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çanakkale Savaşında Yaşanan Zorluklar
Çanakkale Savaşında Çekilen Zorluklar Neler

Çanakkale Savaişında Arıburnu Muharebeleri arazinin çetin şartları ve strateji zorluklar sebebiyle keza komuta kademesi keza de erat için epeyce engebeli geçmiştir Bu günlerde yaşananlar ile ilgili olarak Mustafa Kemal şunları söylüyor;

Ama bu strateji vaziyetininden daha mühim olan bir etken vardır oysa o da cümbür cemaat vefat etmek ve öldürmek için düşmana atılmıştı

Bu pek sıradan bir taarruz değil, herkesin yerine geçmek ya da ölmek kararıyla harekete susuz olduğu bir taarruzdur Hatta ben, kumandanlara sözlü olarak verdiğim emirlere şunu ek etmişimdir

Size ben taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum Biz ölünceye geçecek süre kapsamında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar geçebilir

Mustafa Kemal, 89 Ağustos 1915 gecesine değin 19 Tümen Komutanı olarak Arıburnu Kuvvetleri'ne komuta eder Bu süre içinde gösterdiği üstün strateji değerlendirmeleri kimi zaman üstlerince onay görmemiş fakat çatışmaların getirdiği nokta O'nu istisnasız haklı çıkarmıştır Böylece ancak, kendi sorumluluğu aşağı yer alan Arıburnu cephesinin her noktasıyla tüm titizliği ile ilgilendiği gibi, yükümlülük bölgesi dışarıda kalan lakin askeri açıdan kayda değer gördüğü cephelerden gelen haberleri de tek tek değerlendirecek ve karargah merkezine askeri disiplin içinde bir takım üstü kapalı tavsiyelerde bulunmayı dikkatsizlik etmeyecek değin savaşın tamamı ile alakadar bir subaydır *

858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt