Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çanakkale türküsünün hikayesi, sözleri

Çanakkale türküsünün hikayesi, sözleri
0
212

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
çanakkale türküsünün sözleri ve hikayesi

Çanakkale Türküsü Hikayesi Özet

Çanakkale türküsünün yaşanmış hikayesi:

Türkü Çanakkale savaşı esnasında ortaya çıkmıştır BUnu savaşta asker olan Emrullah Nutkunun annesine yazdığı mektuptan anlıyoruz Mektupta Nutku annesine şöyle diyor:

Birkaç günden beri Çanakkale sokaklarından askerler geçiyor “Çanakkale içinde Aynalıçarşı, Anne ben gidiyorum düşmana karşısında şarkısını söylüyorlar Beygir üzerinde zabitler, top arabaları, mekkare ve deve kervanları sokağımızı doldurdu Harp olacakmış İngiliz ve Fransız harp filoları boğazın haricen dolaşıyormuş Buraları topa tutma edeceklermiş Bu bombardımanı bakmak isterdim, fakat yakında Çanakkaleden ayrılacağız Ama size kavuşacağım ben

Bu cümlelerden anladığımız kadarıyla türkü cephede savaş esnasında yazılmış ve dilden dile ulaşmış Türkü savaşta şehit olan askerlerin anısına yazılmış Zaten Çanakkale savaşı esnasında o kadar çok şiir yazılmış ve bestelenmiştir Bu şiirler edebiyatımızda harp edebiyatı adı altında sınıflandırılmıştır

*

858,496Konular
981,800Mesajlar
29,868Kullanıcılar
bethesdaSon üye
Üst Alt