Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çanakkale zaferi hangi tarihte kazanılmıştır

Çanakkale zaferi hangi tarihte kazanılmıştır

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çanakkale zaferi tarihi,
Çanakkale zaferi ne vakit kazanıldı
Çanakkale savaşı tarihleri

1914 yılında I Dünya Savaşı ’nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar Bu inançla İngiltere ve Fransa işbirliği yaparak 3 Kasım 1914 günü alacakaranlıkta Bozcaada ’dan Boğaz ’ın ağzına dürüst yaklaştılar Buradan istihkamlarımıza dürüst ateş açtılar, İngilizler Seddülbahir ve Ertuğrul tabyalarını, Fransızlar da Anadolu yakasında Kumkale ve Orhaniye tabyalarını havantopu ile dövdüler

18 Mart 1915

İngiliz ve Fransız savaş gemilerinden oluşan, o dönemin en büyük deniz gücü, üç filo olarak sabahtan Çanakkale Boğazı ’na girdi

Bu donanmanın birincil grubunu oluşturan filoda, İngilizlerin Queen Elizabeth zırhlısı ile İnflexible, Lord Nelson ve Agamemnon savaş gemileri bulunuyordu

Düşman güçleri 25 Nisan 1918 sabahı Mustafa Kemal ’in düşündüğü noktadan saldırdı 19 Tümen Komutanı Mustafa Kemal Kocaçimen ’de Conkbayır ’da, savaştı Cephanesi biten askerlere :

— Süngü tak emrini verdi sonradan ;

— «Ben size taarruz emretmiyorum Ölmeyi emrediyorum Biz ölünceye değin geçecek süre içinde yerimize diğer kuvvetler ve diğer komutanlar geçebilir» dedi Tarihin bu en büyük siper savaşı başlamıştı

Çanakkale kara savaşlarının en kayda değer cepheleri; Kumkale, Beşike, Bolayır, Seddülbahir, Anbumu, Kabatepe, Conkbayırı ve Anafartalar ’dır 19 – 20 Aralıkta Anafartalar ve Arıburnu cephesi, 89 Ocak ’ta Seddülbahir düşmanlar göre boşaltıldı Böylece 1915 baharında aydınlık umutlarla karaya ayak basan birleşik düşman ordusu 1916 kışında bozguna uğrayarak çekip gitti *

858,472Konular
981,208Mesajlar
29,545Kullanıcılar
medusa231Son üye
Üst Alt