Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Canan Karatay: "Kurban Etini Yağıyla Tüketin!"

Canan Karatay: "Kurban Etini Yağıyla Tüketin!"
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Canan Karatay: Kurban Etini Yağıyla Tüketin! canan karatay, canan karatay diyeti, canan karatay tavsiyeleri Sevgili melekler, Karatay Diyeti'yle dikkatleri üstüne çeken ve şimdiye değin tabu haline gelen önyargıları yıkan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr Canan Karatay, yakında olacak olan kurban bayramı öncesi hanımlara bir takım tavsiyelerde bulundu Kurban etnin yağıyla tüketilmesi gerektiğini ve kuyruk yağının yemeklerde rahatlıkla kullanılabileceğini açıklayan Karatay bakın ne gibi tavsiyelerde bulunuyor 15630 15630 canankarataykurbanetiniyagiylatuketin5c5471212c217canankarataykurbanetiniyagiylatuketin5c5471212c217 233 288 canankaratayjpg15630 Canan Karatay: Kurban Etini Yağıyla Tüketin! canankaratayjpg15630 Canan Karatay: Kurban Etini Yağıyla Tüketin! Karatay, kurban etini pişirme usullerine uyarı edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Eti yakarsak, kızartırsak güvenli olmayan olur Özellikle iç organları, yağları proteinle beraber harcamak fazla önemlidir Vücudumuzda, bütün hücrelerimizde yalnız protein ve yağ vardır Doğa bunu bu şekilde öngörmüştürHayvanlarda da aynıdır Eti yağıyla birlikte harcamak güvenli olmayan yok, ırk korkmasındiye konuştu “Eti yağıyla yediğimiz vakit hazmı basit oluyor Kırmızı etin, kolesterolü çıkardığı gerekçesiyle yenmemesini önermenin yanlış olduğunu dile getiren Karatay, şöyle devam etti: Beyaz ette de kolesterol var Hiç bu söylendi mi şimdiye değin? 'Balık tüketin' deniliyor Balıkta kırmızı etten daha artı kolesterol var Onu biliyor musunuz? Hazır Omega 3 de var Öteki hayvanların yağında da Omega 3 var 'Yağsız et yiyin' deniliyor Esasında yardımcı olan Omega 3'ün bulunduğu kısım attırılıyor Bir furya çıkarıldı, en ince ayrıntısına kadar temele dayanmayan bir şey Hanımlar gidiyor kasaba, 'aman yağsız kısmından verin' diyerek et alıyor Bu olmaz Araştırmalar da gösterdi fakat; kırmızı eti, yumurtayı yağsız yediğimiz süre fazla faydası olmuyor Bunları yağıyla beraber yediğimiz vakit, mesela saf köy tereyağında yumurta kızarttığımızda ya da pirzolayı yağıyla yediğimizde en fazla derecede etkisi olur Bunun en kayda değer etkisi bağışıklık sisteminin güçlenmesidir Bağışıklık sistemini güçlendiren proteinlerdir, aldığınız ilaçlar değildir Doğru dürüst, bozulmamış olarak yenilen doğal protein vücudumuza girecek İşte kurban eti bu yüzden yağıyla yenilecek Çünkü eti yağıyla yediğimiz zaman onun hazmı çok daha gizli olur Midemiz, bağırsaklarımız yorulmuyor Onun için birlikte yenilecek Eti yağıyla birlikte tüketince korkmayacağız, işte o zaman sağlığımıza kavuşacağız“Et alırken yağsız almayın Karatay, bayramda bol mevsim salatası, yoğurt, ayran ve cacık tüketilebileceğini belirterek, ekmeği hiç nasihat etmediğini oysa isteyenlerin fazla az yiyebileceğini, pilav olarak da buğdaydan yapılanın seçim edilmesi gerektiğini söyledi Kurbanın etli kemiklerinin saklanmasını öneren Karatay, Kış baştan başa onu paça ve doğal et suyu olarak herkesin kullanmasını öneriyorum Bağışıklık sistemini en iyi güçlendiren paça ve et suyudur C vitamini en çok hayvanların yağında bulunur Bunun için 'paça yiyin' diyorum Kuzunun yağında C vitamini fazladır Keza koyunun kuyruk yağı fazla kayda değer Hanımlara sesleniyorum; et alırken yağsız almasınlar ve kuyruk yağını çöpe atmasınlar, içi C vitaminidir Yemekleri de kuyruk yağıyla yapabilirlerdiye konuştu Kurban eti nasıl pişirilmeli? Karatay, kurban etinin pişirme usullerinin de çok kayda değer olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi: Kurban eti için mangal dürüst bir teknik Yalnız, bunu yaparken uyarı etmemiz gereken şeyler var Mangal yaparken bir kere odun ya da kömür en ince ayrıntısına kadar köz ateş olacak, yani duman çıkarken mangal yapılmayacak Et, közün ısısıyla yavaş yavaş pişecek İkincisi de et fazla artı yanmayacak Çünkü et yandığı süre ve de siyahlaştığı zaman güvenli olmayan oluyor Kanserojen olan işte budur Et yandığında karbonlar meydana geliyor Kanserojen olan budurBarbekü soslarının elbette kullanılmaması gerektiğini dile getiren Karatay, kanserojen olan barbekü soslarıdır O sosların hiçbiri kullanılmayacak Et kızartılırken tuz bile konulmayacak Şayet isteyenler azıcık zeytinyağı veya tereyağı sürebilir Çünkü bu yağlar ısıya dayanıklıdır Yanmaz ve bozulmazlarifadelerini kullandı Genişletmek için tıkla  
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt