Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Candan Erçetin'in Film Telaşı

Candan Erçetin'in Film Telaşı
0
46

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Samimi Olarak Erçetin'in Film Heyecanı 1548628176 1548628176 candanercetininfilmtelasi5c4e30d47d49ccandanercetininfilmtelasi5c4e30d47d49c http:ssporsitesinetimagesnews78969 Candan Erçetin, müziklerini hazırlayıp, uygulayıcı yapımcı olarak görev aldığı 'Gölgesizler' filmi için çok çalışmış Geneva, Arial, SansserifSamimi Olarak Erçetin; müzik Geneva, Arial, Sansserifdirektörlüğünü ve uygulayıcı yapımcılığını üstlendiği 'Gölgesizler' filmini, 'zamansız ve mekansız' bir proje olarak tanımladı Sevgilisi Hakan Karahan'ın yapımcılığında çekilen film için 'Ben Kimim' adlı bir şarkı da hazırlayan Erçetin; sinemayla ilgili hedeflerini anlattı Geneva, Arial, SansserifPROJENİN DAIMA İÇİNDEYDİM Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifProjeye nasıl hazırlandınız? Geneva, Arial, Sansserif2007'nin ocak ayında romanı okuyarak hazırlığa başladım Yazar Hasan Ali Toptaş ile görüşmelerden tutun da, çeşitli program metni versiyonlarını okumaya, yönetmen ve oyuncu Geneva, Arial, Sansserifseçimlerine kadar her aşamanın içinde var oldum Hatta beş haftalık çekimler her tarafında sette ne yemek yeneceğinin bile programını yaptım Filmin müziklerine de ağustosta başlayıp, eylülde bitirdim Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifFilmin müziklerini yapma teklifi nasıl geldi? Geneva, Arial, SansserifYaklaşık iki sene önce başlayan film çalışmalarının her zaman içindeydim O bakımdan konu bana talep olarak gelmedi fiilen Dolayısıyla bu bir karardan ziyade, tercihti benim için Film müziği yerine getirmek; benim gibi anlatmak istediğini dört dakikaya sığdırmaya alışkın biri için ilginç bir tecrübe oldu Film her tarafında duyguyu anlatmak için 90 dakikam vardı Bu benim için hemen hemen lüks sayılır Bir diğer lüksüm de; müziklerini hazırlayacağım bir filmin başından ardına kadar her aşamasında projenin içinde bulunmaktı Geneva, Arial, SansserifİKİNCİ FİLME BAŞLADIK BİLE Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifDaha önce kimlerden film müziği teklifleri aldınız? Geneva, Arial, Sansserif2003'te 'Gori Varta' adlı film için Bosnalı besteci Sasa Losic'in bestelerine Türkçe söz yazıp, seslendirmiştim Hatta filmin albümü o yıl BosnaHersek'te 'En İyi Soundtrack' ödülünü de almıştı Ama uzun metraj bir filmin tüm Geneva, Arial, Sansserifmüziklerinin kurgusu ve yapımı için öneri almadım Bana daha çok filmleri için üretim teklifleri geliyor Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifFilm için bestelediğiniz 'Ben Kimim' adlı şarkıyı albümünüze koymayı düşünüyor musunuz? id Geneva, Arial, SansserifŞarkı geçen aralıkta radyolardan dinleyicisiyle buluştu ve peşinde resmi sitelerden bedava indirilebilmek üzere dağıtıldı Yani şarkıyı satışa çıkarmadık Halen de çıkarmayı düşünmüyoruz Kulak Vermek isteyenlere bir tür yeni yıl hediyesi Geneva, Arial, Sansserifolarak sunduk Yaz aylarına geliştirmek üzere çalıştığım yeni bir albüm projem var Onun içinde 'Ben Kimim' yer alır mı henüz bilmiyorum Olabilir belki de Niye olmasın? Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifSinemayla profesyonel olarak ne değin ilgilisiniz? Yapımcı, sanat direktörü, müzik yönetmeni gibi görevlerle sinemanın içinde yer almayı planlıyor musunuz? Bu anlamda projeleriniz var mı? Geneva, Arial, SansserifFiilen müzik yaşamına adım atana kadar sürdürdüğüm iş; prodüksiyon ve organizasyondu 'Gölgesizler' filminin yapım aşamasında da eski mesleğime geri döndüm Dolayısıyla saymış olduğunuz görevler bana hiç uzakta işler değil Dahası benim çok da severek çalıştığım alanlar Biz firma olarak birinci filmimizi tamamladık 27 Şubat'ta da vizyona giriyoruz Lakin bu arada biz tekrar aynı ekibimizle yeni bir sinema filmi projesinin mantıksal bağ çalışmalarına, aralık ayında başladık bile Geneva, Arial, Sansserif10 SANİYE GÖRÜNÜYORUM Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, Sansserif'Gölgesizler'de konuk oyuncu olarak yer almayı düşünmediniz mi? Geneva, Arial, SansserifGerçekte filmde tayin bölge herkes filmin birkaç karesinde her zaman göründü Çalışanlardan biri de ben olduğuma kadar ben de göründüm natürel Filmin sonlarına yakın 10 saniye dek görünüyorum Fazla kısa yani Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifOyunculuk planları var mı? Geneva, Arial, SansserifHiçbir şey imkansız yok Her şey projeye ast Değerlendirmeye değer projeler olduğunda oyunculuk niçin olmasın? Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifSinemaya uyarlamayı hayal ettiğiniz bir roman veya hikayeniz var mı peki? Geneva, Arial, SansserifBende hikaye fazla (Gülüyor) Şaka bir yanlamasına, günün birinde benim de kaleme almak istediğim hikayelerim var natürel oysa Çünkü kendimi yazarak daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum Ama hikayelerim sinemaya uyarlanır mı bilemem Geneva, Arial, Sansserif27 ŞUBAT'DA GÖSTERİMDE Geneva, Arial, SansserifYapımcılığını Hakan Karahan'ın üstlendiği 'Gölgesizler' filmi 27 Şubat'ta vizyona girecek Hasan Ali Toptaş'ın benzer adlı romanından uyarlanan filmi Ümit Ünal yönetti 'Gölgesizler'de; Hakan Karahan'ın yanı sıra Selçuk Usul, Altan Erkekli, Arsen Gürzap, Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel ve Ertan Saban rol aldı Geneva, Arial, SansserifZAMANSIZ VE MEKANSIZ Geneva, Arial, Sansserif* ' Geneva, Arial, SansserifGölgesizler'in hikayesinde sizi etkileyen ne oldu? Geneva, Arial, SansserifKolay bir hikaye gibi duran filmde, kaçırılan ve mağdur olmasına rağmen suçlanan günahsız bir kız var Suçluları ararken herkesten şüphelenen bir muhtar var Asayişi sağlamak için herkesi gözetim aşağıda tutan bir bekçi, sadece şiirler yazdığı için suçlanan bir şair, yaptıkları ve inandıkları arasında gelgit yaşayan ahali var Sahiden benzer oyuncuları hayatın içinde de seyretmiyor muyuz? Filmde işte bu yüzden kahramanların zamansız ve mekansız olduğu vurgulanıyor 'Gölgesizler' dünü ya da bugünü yok; suçlunun güçlendiği yerde masumun değerini yitirdiği her devri anlatıyor Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifÇekimlere girdiniz mi? Geneva, Arial, SansserifUygulayıcı yapımcılık görevini üstlendiğim için çekimlerin yapıldığı köyde bulundum ama çekimler esnasında sete hiç girmedim Ola Ki de sahne sanatlarıyla uğraşmanın getirdiği bir içgüdüyle hareket ettim Çünkü set, yönetmenin ve oyuncunun sahnesidir Ben nasıl sahneme işi olmayanların çıkmasını istemiyorsam, onlar da istemez diye düşündüm Geneva, Arial, SansserifISSIZ ADAM BENİ ETKİLEDİ Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifSon dönem Türk filmleri içinde müzikleriyle ilginizi çeken bir yapım oldu mu? Geneva, Arial, SansserifSon birkaç ayda izlediğim filmler içinde film ve müzik dilinin uyumlu kullanımında beni en çok 'Issız Adam' etkiledi Şarkılar bildiğim şarkılardı lakin hepsini bir kere daha sevdim Şarkılar aracılığıyla da filmi sevdim Geneva, Arial, Sansserif* Geneva, Arial, SansserifYeni albüm ne vakit geliyor? Sürprizler var mı? Geneva, Arial, SansserifAlbüm çalışmalarına başladım Gerçekten niyetim haziran başına kadar albümü hazır etmekti lakin bu yalnızca benim niyetim üstelik albümün niyetini bakmak lüzumlu! Bu nesil çalışmalarda kasıt belirlemek ve disiplinli olmak bazen yeterli olmuyor Yenilikler ve denemeler yapma hakkım gizli kalmak koşuluyla albümde şimdilik bir sürpriz yok Albümüm; her zamanki gibi bildirmek istediğim sözler ve yüzlerce defa tekrarlamam gerekse zeka sıkılmayacağım şarkılardan oluşacak  

858,496Konular
982,495Mesajlar
30,241Kullanıcılar
elis173Son üye
Üst Alt