Canım Ailem’in üç hoş kız kardeşi canım ailem oyuncuları isimleri canım ailem oyuncularının isimleri dizi oyuncuları dizisi oyuncularının dizi Şebnem Bozoklu, Ezgi Ara Verme ve Funda Eryiğit Onlar, ekranların çiçeği burnunda fakat çoktan reyting rekoru kıran dizisi Canım Ailem’in üç kız kardeşini canlandırıyor Dizide üçünün de iki taraflı noktası aşık oldukları erkekle mutlu bir yuva hazırlamak çok iyi Adana yemekleri yapan, Adana şivesini konuşan üç kız kardeş ile diziyi ve set arkasını konuştuk Son dönemlerin en aydınlık dizilerinden biri Canım Ailem Yayınlandığı birincil hafta bile reytingleri birincil sıralarda olan dizi, birbirinden kabiliyetli oyuncularıyla uyarı çekiyor Uğur Yücel ve Ozan Güven’in yanı sıra dizinin üç kız kardeşi, oyunculuklarıyla kısa sürede kendilerinden laf ettirmeyi başardı ‘Samiiim seni öldürecem ha!’ diyen Meliha’ya Şebnem Bozoklu; neşe saçan ve şanssız aşık Feride’ye Ezgi Ara Verme ve güzeller güzeli Seyhan’a Funda Eryiğit hayat veriyor Üç oyuncu da dizilerinin kısa sürede izleyicilerin gönlüne taht kurmasının heyecanını yaşıyor Şebnem Bozoklu Adana şivesini o kadar iyi kullanıyor fakat, sokakta kendisine rastlayanların ‘Adanalısınız illaki?’ dediklerini anlatıyor Ezgi Ara Verme, daha önce rol aldığı dizilerdeki karakterlerin unutulduğunu, Feride’nin çok sevildiğini söylüyor Funda Eryiğit ise ilk dizisi olmasına rağmen tanınmaya başlandığını belirtiyor Üç kız kardeşi canlandırsalar da üç oyuncunun yaşları doğrusu birbirine çok yakın İşte Canım Ailem’in çok sevilen üç kız kardeşi KİMİ SAKIN KİMİ HEYECANLI Dizideki karakterlerinizi anlatır mısınız? Şebnem Bozoklu: Şeker gibi bir kız Meliha Keşke ablam olsa Çok anaç ve toparlayıcı Kendi hayatını hiç acele ile iki kardeşine adamış bir kadın Nişanlısı Samim, düğün ve çeyiz için toplanan parayı İstanbul’da gazinolarda yiyor ve uzaklara gidiyor Meliha o zamandan sonra aşkla tüm ilişkisini koparıyor Bütün dünyası kız kardeşleri oluyor Lakin hala Samim’e aşık Ezgi Ara Verme: Ortanca kız kardeş Feride’yi oynuyorum Dört yıldır sözlü bir ambulans hemşiresi Feride Tutkuyla sözlüsüne aşık lakin evliliğin kesintisiz ertelenmesinden nedeniyle çok üzgün Temiz, saf ve şen şakrak bir kız Funda Eryiğit: Seyhan kızların en küçüğü Ailenin bebeği gibi hala Ailesi ona mesuliyet yüklemese de kendi sorumluluklarını bilen bir kız Hayatta tutku arayan biri değil Sakin ve coşku aramayan, sahip olduklarıyla yetinen bir kız Halim diye bir nişanlısı var, onu da seviyor fakat sanki öbür bir heyecan yaşayacak gibi Canım Ailem ekibine nasıl dahil oldunuz? ŞB: Kast ajansı sahibi Renda Güner beni arayıp diziden laf etti ‘Uğur Yücel’in karşısındaki kadını bulamıyoruz, bize bir sahne çalışır mısın?’ dedi Funda’nın nişanı sırasında Meliha’nın Samim’le birincil karşılaştığı sahneyi çalıştım Fazla hoş fakat fazla kuvvet bir sahneydi DVD’yi izledikten sonradan dizinin yapım şirketi TMC’den Erol Avcı ve Uğur Bey beni çağırdı Fiilen böylece umudum yoktu Çünkü ben 29 yaşındayım ve dizide 45 yaşında bir kadını canlandıracaktım Kendimi rol için minik buldum Lakin bana inandılar ve tehlikeli bir meslek olmasına rağmen desteklediler FE: Ekibe en son dahil oldum Fazla apar topar ve benim için de sürpriz bir şekilde oldu Deneme çekimi yapıldıktan sonradan ertesi gün ekibin yemeğine çağrıldım Fakat hala olacağını düşünmüyordum Çünkü ta yaz başından bu dizinin çekileceğini duymuştum ama oyuncu kadrosu çoktan kesinleşmiştir diye düşünüyordum Kadroya girince fazla şaşırdım EM: Son projelerin hepsinde Uğur Yücel ile çalıştım Hırsız Polis dizisi, Hayatımın Kadınısın sinema filmi, Kolay Gelsin programı ve Canım Ailem Bu dizinin benim açımdan sekiz aylık bir geçmişi var Daha taslak aşamasındayken konuştuk TMC’den yapımcı Erol Avcı diziden laf edip, bu dizi olana değin başka bir işte rol almamamı rica etti Ben de TMC gibi kayda değer bir şirketle çalışabilmek için Erol Bey’in sözüne güvenerek ‘Işlenmiş, beklerim’ dedim sırası gelmişken yurtdışına gittim Londra’da kaldım bir zaman Orada okula yazılacaktım fakat derhal döndüm HEPİMİZ BİRBİRİMİZE SARILDIK Dizinin senaryosunu okur okumaz ‘Bu meslek miktar’ dediniz mi? ŞB: Bir roman okur gibi okudum birincil bölüm senaryosunu ve bu fazla rastlanan bir şey yok Senaristimiz Selin Tunç fazla özel bir yazan bence Öykü çok hoş ama bunun dışında beni belli başlı vuran tarafı fazla reel ve arkadaşça olması Kafanızı çevirip sokağa baktığınız süre gördüğünüz her şey var içinde Oyuncu olarak genelde senaryodaki replikleri başkalaşmak zorunda kalıyoruz Ağzımıza oturmuyor sözler ya da doğal gelmiyor, kitap cümlesi gibi oluyor ama bu senaryoda o kadar bir şey hiç yaşamadık Yarı iki tane insan günlük hayatta konuşuyormuş gibi Böyle sıcak ve dostça yazılması beni fazla etkiliyor Birincil bölümü okurken oyuncular olarak güldük, ağladık, fazla eğlendik İnanarak başladınız lakin ekranda nasıl göründüğünü merak ediyordunuz her hâlükarda EM: Birincil bölümü bütün ekip defalarca beraber izledik O birincil birim başlıca birlikte izlenir Cümbür Cemaat yanına sevdiği birilerini getirir ve çoğunlukla objektif yorumlar orada yapılır İzlemeye başladıktan sonradan herkesin gözlerinin içi gülüyordu Nitelikli bir meslek yaptığımızı gördük ŞB: Fazla topluluk seyrettik Saat 2000’de yayınlanacaktı pek heyecanlıydım fakat bir türlü o saat ulaşmak bilmedi Çünkü fazla çalıştık ve ne çıktığını merak ediyorduk FE: Zaten yayınlandıktan daha sonra baktım herkes birbirine sarılıyor ve ‘Olacak bu iş’ diyor HEMENCECIK EKŞİ SÖZLÜK OKUDUM lYakınlarınızın tepkisi nasıl oldu? EM: Benimkiler bütün işlerimi peşine düşüp takip eder Birincil bölümü izledikten sonradan babam ‘Ezgi, seni de merak ettim lakin belli başlı dizinin geri kalanını merak ediyorum Çok nitelikli bir dizide rol alıyorsun Çok gururlandım’ dedi Az Kalsın tüm aile dostlarımız aradı Hiç televizyon izlemeyen insanlardan bile çok hoş sözler duydum Hatta ‘Bu dizi televizyonu açmamı sağladı’ diyen bile oldu ŞB: Ilk bölümün yayınlanmasından sonra ertesi gün, internetten Ekşi Sözlük’e girdim Diziyle ilgili muhteşem şeyler yazıyordu Yalnızca orada yok, birçok forum sitesinde de İnsanlardan da fazla güzel sözler duyunca kendimizi çok iyi hissettik F E: Ben de kendimi ilk olarak izledim Fazla gergindim izlerken Sonradan telefonlar gelmeye başlayınca rahatladım Funda Eryiğit: Uğur Yücel ile iki taraflı topu topu dört cümle konuştuğumuz sahneler var ama ben heyecanla o sahneleri bekliyorum Adana sözlüğünden sözcük çalışıyorum Adana şiveniz çok beğenildi, nasıl çalıştınız? ŞB: Oynayacağım kadının Adanalı olduğunu biliyordum Ilk defa seçmeye gittiğimde şive yapmadım Çünkü uzun süredir İstanbul’da yaşadıklarını biliyordum Çok koyu bir şive olmaz diye düşündüm Sonradan baktım fakat Uğur Abi çatır çatır Adanalı gibi konuşuyor ve bunu müthiş yapıyor Biz de karar verdik, bu kadın da şivesinden Adanalı olduğunu muhakkak etsin dedik EM: Kardeşler için bu söz konusu yok Çünkü yaş grubu olarak baktığınızda artık Adana’da bizim yaşıtlarımız şiveyi eksik taşıyor Fakat mesela Meliha da isterse dışarıya şivesiz konuşabilir, evde tercih ettiği ve kendisini rahat hissettiği için pek konuşuyor ŞB: Adana’da da zaten bölgelere tarafından vurgu çeşitlilik gösteriyor Örneğin liseye giden bir çocuk şivesiz konuşurken annesi şiveli konuşuyor Ben de azıcık İstanbul’da çözülmüş olsun istedim Lakin ben o dilin melodisini çok seviyorum Onu tutmaya çalışıyorum En fazla kullanmayı sevdiğim sözler ‘Eşkere hitabe’ Eşkere, bugüne değin kullanmadığım bir kelimeydi fakat derhal bayılıyorum, fazla hoşuma gidiyor Boş Yere konuşmak anlamında kullanılıyor İnternette bir tane Adana sözlüğü buldum Ona bakıyorum Geçen orada ‘Duzsuz duzsuz hitabe’ dedim Yani böyle abuk sabuk konuşma demek Adanalılardan nasıl tepkiler geliyor? ŞB: Yolda, yemek yediğim yerlerde halk müziği yanıma gelip ‘Siz Adanalı mısınız? Çok hoş konuşuyorsunuz’ diyor Böyle demeleri de fazla hoşuma gidiyor Ezgi Mola: Sette çok eğleniyoruz Zaten öbür türlü olsa ortaya bu değin başarılı bir meslek çıkmaz Aramızda bir ego savaşı asla yok Uğur Yücel, karşımızda hap gibi set dıştan ise çok babacan Dizide artist oyuncu Uğur Yücel ile birlikte oynuyorsunuz Onunla çalışmak nasıl? FE: Uğur Abiyle benim sahnelerim her zaman kalabalıktaydı Topu topu müşterek 34 tümce konuştuğumuz sahneler var ama ben heyecanla o sahneleri bekliyorum Ilginç bir enerjisi var oynarken, gözlerinden alıyorsunuz onu Ara Sıra oyundan kopup onu izlemeye başlıyorum Umarım daha çok müşterek sahnemiz olur Set haricen da fazla babacan bir tavrı var ŞB: Oyuncunun halinden anlıyor Ayrıca oyuncu, ayrıca yönetmen, keza sinemacı Sizin bir sahneyi çekerken hissedebileceğiniz gerginliği dakikalar öncesinden anlayıp onu yok etmek için her şeyi yapan bir adam Müthiş bir oyuncu olmasının yanı sıra müthiş de bir oyuncu koçu Karşı oynamak fazla hoş ve bunu sizin için kolaylaştırıyor Hap gibi bir şey Çok zorlama sahnelerim oldu, acaba yapabilecek miyim dediğim Onun doğru altından kalktım koskocoman bir talih bence bizim için EM: Uğur Abi ile çalıştıkça ‘İyi oysa oyuncuyum’ diyorum 29 yaşındasınız fakat dizide canlandırdığınız Meliha karakteri 45 yaşında Yaşınızı büyük uygulamak için neler yaptınız? ŞB: Rol için kendimde değişiklik yerine getirmek istiyordum Saçlarımı önce kızıla boyatmayı düşündüm Lakin Uğur Abi’nin tavsiyesi üstüne saçıma meç yaptırdım Bence bu saç gerçekten Meliha’ya çok yakışıyor Görsel olarak gerçekten kendimi Meliha olarak böylece düşünemiyordum lakin bu saç şekli, kıyafetleri ve takılarıyla fazla hoş uydu dahası Meliha’nın çenesinden enerjisi var O yüzden rol gereği genelde kafamı kaldırıp konuşuyorum KİM BUNLAR? ŞEBNEM BOZOKLU: 29 yaşındaki Bozoklu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Oyunculuk Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nde dört sene okudu Ama tezini tamamlamadan İstanbul’a döndü Müjdat Gezen Sanat Tiyatrosu’na girdi ‘İyi oysa girmişim çünkü orada Ezgi (Ara Verme) ile tanıştım’ diyen oyuncu daha önce Selena ve Deva dizilerinde oynadı Canım Ailem üçüncü dizisi FUNDA ERYİĞİT: 24 yaşındaki oyuncu lisede acemi olarak tiyatroyla ilgilense de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Milletlerarası İlişkiler Bölümü’nde okudu Mektep döneminde bununla birlikte çocuk tiyatrosunda rol almaya devam etti Oyuncu olmaya karar vermişti lakin gerçi okulunu bitirdikten sonra konservatuar tiyatro bölümüne girdi Halen üçüncü sınıf öğrencisi olan Eryiğit, milletlerarası ilişkiler eğitiminin kendisine güzel bir vizyon kazandırdığını, algılarını değiştirdiğini düşünüyor EZGİ MOLA: 25 yaşındaki oyuncu, 2000 yılında Akademi İstanbul’da okuduktan sonra lise yıllarında kurslarına gittiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kazandı Lise ikinci sınıfa bu arada Kartal Tibet’in yönettiği Karate Can ile ilk TV dizisi deneyimini kazandı Ardından Unutma Beni, Sultan Makamı, Görünmez Adam dizilerinde rol aldı Hırsız Polis Mola’nın izleyiciler göre en çok tanındığı dizi oldu Organize İşler, Hokkabaz, Hayatımın Kadınısın adlı sinema filmlerinde de oynayan Mola, oyunculuk serüvenine Canım Ailem ile devam ediyor Sette gülmekten ölüyoruz! Sette neler yaşanıyor? EM: Çok eğleniyoruz Zaten değişik türlü olsa bu kadar başarılı bir iş çıkmaz ortaya Bir ego savaşı yok asla Herkes kolektif bir iş yaptığının farkında Uğur Abi bile böyle görüyor Ozan (Güven) çok gülünç biri Uğur Abi ile yan yanlamasına geldikleri süre fiilen sözde 18 yaşında iki delikanlı gibi neşe saçıyorlar Ölüyoruz gülmekten Fırsat buldukça iki nadiren derede anında gülecek bir şeyler buluyoruz Böyle olunca sette vakit geçirmekten de fazla keyif alıyoruz Gecenin üçünde Emirgan’da bir bankta üç birey fısır fısır konuşup gülmeye başlıyoruz, sonra bir bakıyoruz 23 kişi olmuşuz ŞB: Fazla eğlenceli herkes Sette yaptığı işten eğlenen şahısların olması fazla güzel Ezgi beni gülmekten öldürüyor mükemmel mizah yapar Şart komedyenidir EM: Üç, iki, bir deniliyor biz son anda ciddileşip sahneye giriyoruz çok iyi bir meslek yaptığınıza inanıyorsunuz lakin bazen reytingler düşük diye iyi diziler de yayından kalkıyor Böyle bir endişe taşıyor musunuz? EM: Bu dizinin reyting yüzünden yayından kalkacağına hiç inanmıyorum Eğer sahiden reyting yüzünden kaldırılırsa dengelerde bir sorun olduğunu düşünürüm Ukalalık olarak algılanmasın lakin bu işin aslında nitelikli, arkadaş canlısı ve başarılı olduğunu düşünüyorum Kanal da bu anlamda dizimizden hoşnut bence ŞB: Gerçekten fantastik bir itina var Dizide biz Adanalıyız Senarist Selin Tunç aslında Adana’da insanların nasıl konuştuğunu, neler pişirdiğini, birbirlerine nasıl davrandığını araştırarak yazıyor Umarım cümbür cemaat bu özeni ayrım eder Süsleme olarak hazırlanan yemekleri biz aşırıyoruz Bundan Böyle sokaklarda ahali sizi tanıyor FE: Beni hala tanıyan o kadar çıkmıyor bir defa otobüste bir teyze tanıdı ‘Dizinizi çok beğeniyoruz’ filan dedi Pek söyleyince çevremizdekilerin hepsi bana baktı Ben de utanıp azıcık saklanmaya çalıştım (gülüyor) EM: Başka yerlerde oynarken bana o ismimle sesleniyorlardı sokakta Acilen hemen Canım Ailem, Feride filan diyorlar Peşine Düşüp Takip etmeleri ve o isme ısınmaları beni çok sevindiriyor ŞB: Arkamdan sürekli ‘Samiiim’ diye bağırıyorlar Dizinin yemek sahneleri de ünlü EM: Askerde olan bir arkadaşım var Telefon edip ‘Ezgi bütün tabur çöküşe geçtik O yemekleri göstermeyin’ diyor Sanat grubu nasıl özene bezene çalışıyor Genelde onlar dekor diye yenmez lakin biz kesintisiz aşırıyoruz ŞB: Kayıt diyene kadar yemeye devam ediyoruz