CHP'nin hazırladığı raporda bu tabirler yer aldı: "Oğlumun ismini değiştirmek istiyorum lakin memurlar, 'Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz' diyorlar."
CHP, 40 kişilik bir heyetle Çankırı'yı ziyaret ederek kentteki genel durumu ve yurttaşların görüşlerini rapor haline getirdi.
Cumhuriyet'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu’na sunulan raporda bir vatandaşın isyanı dikkat çekti. Rapora nazaran vatandaş şunları söyledi:
"Oğluma “Recep Tayyip” ismini koymuştum. O vakit AK Partiliydim. Artık pişmanım. Oğlumun ismini değiştirmek istiyorum ancak memurlar, “Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz” diyorlar. Oğlumun ismini bile bu devirde değiştiremiyorum."
Rapordan öne çıkan başka başlıklar ise şöyle
Verdiğini geri aldı: 3 bin TL hibe dayanak aldım. “Faydası oldu mu” diye sorarsanız; üzerine ekleyip BAĞKUR prim borcumu ödedim. Devlet verdiğini geri aldı. (Esnaf)
Borçlular, yakını üstüne şirket açıyor: Esnaf borcunu ödeyemeyince, yeni kredi çekebilmek için eşi ya da yakını üzerine şirket kurmaya başladı. Bu yüzden şirket kapanışından çok, kolay adapta şirket açılışı yapılıyor. Hükümetin, “Şirket açılışı çok” telaffuzunun kaynağı bu. (Esnaf)
Primler 9’a katlandı: Pandemi periyodunda çiftçiye hiç dayanak verilmedi. İki yıldır BAĞKUR’lar ödenmiyor. BAĞKUR primleri borcu silinsin. 2010 yılında prim 120 TL idi, bugün 1085 TL. Aylık ödeyemiyorum. (Çiftçi)
Çeltik kelamı tutulmadı: Cumhurbaşkanı açıklama yaptığında TMO’nun, üreticiyi desteklemek için patatesle birlikte çeltik alımı yapacağını söylemişti. TMO patates alımı yapmasına karşın pirinç alınmadı. Geçen yılın eserleri depolarında duran, satamayanlar var. (Çiftçi)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.