Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Canlı yayında Abdüllatif Şener'i kızdıran soru

Canlı yayında Abdüllatif Şener'i kızdıran soru
0
51

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Canlı yayında Abdüllatif Şener'i kızdıran soru Bu enerjinizi partinizin kapatma davasına harcasanız daha iyi olmaz mı? BOLU'da yerel bir televizyonda program konuğu olan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdüllatif Şener, bir avukatın, “Bu enerjinizi partinizin kapatma davası için harcasanız daha iyi olmaz mı? sorusuna sinirlendi Söylediklerinin partiye zararının olmadığını belirten Şener, “Ben bir prensip insanıyım Bir ilke mücadelesi veriyorum Benim için şu parti bu parti yok, benim için bu ülke manâlı Benim için Türkiye önemlidir dedi Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) hazırladığı ve yerel bir televizyonda yayınlanan ‘Üniversitemiz’ adlı programa Abdüllatif Şener misafir oldu Dün akşam yayınlanan programa katılmak üzere üniversiteye gelen Abdüllatif Şener’i, İzzet Baysal Kültür Merkezi’nin önünde AİBÜ Rektörü Prof Dr Atilla Kılıç karşıladı Sonradan programın yapılacağı salona geçen Abdüllatif Şener, öğretim üyeleriyle sohbet etti Neşeli olduğu gözlenen ve salonda bulunanlarla esprili sohbetler yapan Şener programın birincil dakikalarında da espriler yapmaya devam etti Programı izleyen Bolu Barosu avukatlarından Yüksel Gültekin’in sorusu Abdüllatif Şener’i sinirlendirdi AKP’ye oy verdiğini söyleyen Gültekin’in, “Partiniz kapanırken siz televizyon televizyon gezip dolaşıyorsunuz Bu enerjinizi partinizin kapatma davası için harcasanız daha iyi olmaz mı? Başbakan Erdoğan’la özel olarak yaptığınız röportaj basına sızdırıldı Bu konuda ne söyleyeceksiniz? Kapatılma davası ile ilgili AKP’yi uyardığınız yönündeki direktifler AKP’nin kapatılma davası sürerken iyi bir zamanlama mıydı? sorusuna, Şener'in yanıı şu oldu: “Bu arkadaş kaç yıldır Bolu’da bilmiyorum 2001 yılında AKP kurulup, Türkiye genelinde örgütlenirken, bu partinin kuruluşuna kimlerin takviye verip kimlerin vermediğine, hatta kimlerin kuruluşunu alıkoymak için uğraş harcadığını yakından izledim Anladığım kadarıyla arkadaşımız partinin kuruluş safhasında bu işin hiç çilesini çekmemiş Muhtemelen o dönemde de partiye karşısında olmuş, daha sonra AKP iktidara geldikten sonradan AKP’nin içerisine girmiş, iktidardan yanlamasına olma, iktidarın içinde edinmek bazı imkanları getirdiği için bunun coşkusuyla savunma tutkusuna girmiş bir fotoğraf gibi geliyor bana Bir partinin kuruluşunun ne çağrıda bulunmak olduğunu yaşadığını vurgulayan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: “İl il dolaştım, 81 ilde ancak teşkilatları kurdum Şu an AKP'lilerin hepsinin cebinde ve kütüphanelerinde korudukları AKP programını ben yazdım Gece gündüz her cümleyi her kelimeyi tarttım Sıkıntısını, zorluklarını ve stresini yaşadım ben Lakin her nedense bu dönemlerde boğmaya, yok etmeye, oluşumu engellemeye çalışanlar daha sonra kraldan fazla kralcı geçinmeye başladılar Arkadaşça değiller AKP kötüye gitmeye başladığında, olaylar bitmeye başladığında da en fazla bu düşüncede olanlar karşı duracaklar Bir ara sinirlerine hakim olamayarak sesini yükselten Şener, “Fakat ben bir prensip insanıyım Bir prensip mücadelesi veriyorum Benim için şu parti bu parti değil, benim için bu ülke manâlı Benim için Türkiye önemlidir Bu ülkede yaşayan 70 milyon insanın bugünü ve yarını önemlidir dedi Şener, “Ben televizyon televizyon çıkıp gezip dolaşıyorum diyerek, 5 yıldır hükümetteyken de, Başbakan Yardımcısı olduğu zamanda da konuştuğunu belirtti Çizgisinde bir değişim olmadığını vurgulayan Şener, şunları söyledi: “Bana bakanlar çizgimin net ve içten olduğunu görürler Fayda, çıkar ilişkisi içerisinde söyleyeceğim sözü, eğmeyeceğimi ve bükmeyeceğimi iyi bilirler Eğer bu ülkenin çıkarı için bir şeyler söylemem gerekiyorsa dün hükümetteyken de söylerim, bugün de söylerim Söylediklerimin hiçbirinin bu ülkeye bir zararı yok Bu ülkeye faydası var Söylediklerimin hiçbirinin AKP’ye de zararı yok AKP’ye de faydası var Ekonominin fena gidiş sinyalleri vermeye başladığı andan itibaren dedim oysa ‘Bunun gözden geçirilmesi lüzumlu Tercih ortamıdır, uyuşukluk ortamına girilmemesi gerekli’ Bunun AKP’ye de zararı değil, bu ülkeye’de Şener, Uyruk Gazetesi’nin ‘Arjantin’e benzeriz’ başlıklı haberini de göstererek kabinede Başbakan’ın yanında otururken söylediklerinin gazetelere yansıdığını anlattı Avukat Gültekin’i eleştirmeye devamlı Şener, şöyle konuştu: “Arkadaş olayları hiç peşine düşüp takip etmemiş Kırıcı olduğum içun kusura bakmayın Herkesin yanlış konuşmaya hakkı olduğuna da inanırım Sizin de yanlış konuşmaya hakkınız var Konuştuklarınız yanlış da olsa konuşmaya hakkınız var İnsanların hatalı tavır hakkını alırsanız, konuşma özgürlüğünü elinden alırsınız Bir partinin en üstteki kurulunda şu konuşulur, bu konuşulamaz dediğiniz vakit, o organ karar organı olmaktan çıkar Bir partinin en üstteki kurulunda her şey konuşulmalı Hiçbir konuşmaya sansür konulmamalı Türkiye’de ki siyaset anlayışının kavgaya ve dövüşe dayandığını açıklayan Şener, “Hiddete ve şiddete dayanır Konuşurken kin ve korku duygularını pekiştirmeye dayanır Siyaset konuşuldukça toplumsal kültür oluşur Bu ülkenin insanı para galip gelmek için, hayatını devam ettirmek için terlemeyi küresel rekabette mesafe almayı mı zorlar, yoksa kolay yoldan büyük bir ranttan pay alarak hayatını sürdürmeye mi çalışır Bu, ülkeyi geride bırakan küresel rekabette zaafa uğratan en temel konulardan biridir Bunun ortadan kaldırılması gerekli Devletin rant yayma arabulucu olmaktan çıkarılması lazım dedi Türkiye’de bürokratik alanda uzaklık almanın yolunun liyakattan değil, siyasi dirsek temasından geçtiğini vurgulayan Şener, şunları söyledi: “Bazılarının dirsek temaslarıyla bir yere gelmiş olmaları önemli yok Fakat önemli olan bu ülkede uzaklık alabilmek için daha üst kademelerde görevler üstlenebilmek için, ‘bu siyasi dirsek temasları etkilidir’ diye halk inandığı süre hiç kimse liyakatlı, data birikimine sahip biri olmak için mücadele vermez  

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt