iltasyazilim
FD Üye
Cantık Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*10 bardak un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Çay kaşığının ucuyla tozşeker
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar ılık su
İçi için
*Yarım kilo kıyma
*1 kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
Arasına sürmek için
*150 gr margarin
*Yarım bardak sıvı yağ
Üstüne sürmek için
*Küçük kase yoğurt
Cantık Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerini karıştırarak ekmek hamuru kıvamında yumuşak hamur hazırlayarak mayalanmaya bırakalım
*Bu arada margarin ve sıvı yağı birlikte tavada eritelim
*Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölerek oklavayla mümkün olduğunca ince açın
*Açtığınız yufkayı masaya sererek üzerine yağ karışımından 3 kaşık sürerek her yerine yayalım
*Üzerine 2 yufkayı koyup onu da aynı şekilde yağlayalım
*Yufkaları rulo şeklinde saralım
*Hepsi bittikten sonra 3 rulo elde etmiş olacağız
*Ruloyu 23 parmak genişliğinde keselim
*Kestiğimiz parçayı elimize alarak alttan ve üstten bükerek yuvarlak şekle getirelim
*Parçaların üzerine bastıralım
*Parçaları oklavayla avuç içi büyüklüğünde açalım
*İç malzemelerini karıştırarak cantıkların içine bastırarak sürelim
*Poğaça şekli vererek kapatalım
*Kalan yağ karışımını tepsiye dökelim
*Cantıkları yağa batırarak sırt sırta tepsiye dizelim
*Üzerine yoğurt sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
*10 bardak un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Çay kaşığının ucuyla tozşeker
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar ılık su
İçi için
*Yarım kilo kıyma
*1 kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
Arasına sürmek için
*150 gr margarin
*Yarım bardak sıvı yağ
Üstüne sürmek için
*Küçük kase yoğurt
Cantık Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerini karıştırarak ekmek hamuru kıvamında yumuşak hamur hazırlayarak mayalanmaya bırakalım
*Bu arada margarin ve sıvı yağı birlikte tavada eritelim
*Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölerek oklavayla mümkün olduğunca ince açın
*Açtığınız yufkayı masaya sererek üzerine yağ karışımından 3 kaşık sürerek her yerine yayalım
*Üzerine 2 yufkayı koyup onu da aynı şekilde yağlayalım
*Yufkaları rulo şeklinde saralım
*Hepsi bittikten sonra 3 rulo elde etmiş olacağız
*Ruloyu 23 parmak genişliğinde keselim
*Kestiğimiz parçayı elimize alarak alttan ve üstten bükerek yuvarlak şekle getirelim
*Parçaların üzerine bastıralım
*Parçaları oklavayla avuç içi büyüklüğünde açalım
*İç malzemelerini karıştırarak cantıkların içine bastırarak sürelim
*Poğaça şekli vererek kapatalım
*Kalan yağ karışımını tepsiye dökelim
*Cantıkları yağa batırarak sırt sırta tepsiye dizelim
*Üzerine yoğurt sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun