Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cantık

Cantık
0
109

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Cantık Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için


*10 bardak un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Çay kaşığının ucuyla tozşeker
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar ılık su

İçi için


*Yarım kilo kıyma
*1 kuru soğan
*Tuz
*Karabiber

Arasına sürmek için


*150 gr margarin
*Yarım bardak sıvı yağ

Üstüne sürmek için


*Küçük kase yoğurt

Cantık Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerini karıştırarak ekmek hamuru kıvamında yumuşak hamur hazırlayarak mayalanmaya bırakalım
*Bu arada margarin ve sıvı yağı birlikte tavada eritelim
*Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölerek oklavayla mümkün olduğunca ince açın
*Açtığınız yufkayı masaya sererek üzerine yağ karışımından 3 kaşık sürerek her yerine yayalım
*Üzerine 2 yufkayı koyup onu da aynı şekilde yağlayalım
*Yufkaları rulo şeklinde saralım
*Hepsi bittikten sonra 3 rulo elde etmiş olacağız
*Ruloyu 23 parmak genişliğinde keselim
*Kestiğimiz parçayı elimize alarak alttan ve üstten bükerek yuvarlak şekle getirelim
*Parçaların üzerine bastıralım
*Parçaları oklavayla avuç içi büyüklüğünde açalım
*İç malzemelerini karıştırarak cantıkların içine bastırarak sürelim
*Poğaça şekli vererek kapatalım
*Kalan yağ karışımını tepsiye dökelim
*Cantıkları yağa batırarak sırt sırta tepsiye dizelim
*Üzerine yoğurt sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt