Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Careler Bile Caresiz...

Careler Bile Caresiz...
0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Onun hikayesi topluma mal olmuş bi dehşet!

Delikanlı Ali 24 yaşında En guzel cağlarımızı birlikte gecirdiğimiz, cocukluk arkadaşım

Beklenmedik bir ziyaretle dun kapımızı caldılar

Upuzun, selvi gibi bir genc İlk goruşte Libyalılar'ı andıran soluk bi benzi var
Cocukluğunda da oyleydi; esmer bi teni vardı Zaman biraz daha karartmıştı sanki onu

Biraz konuştuk Gozleri kayıp kayıp gidiyor ve kollarında cizgi cizgi jilet kesikleri
24 yaşındaki Ali eroin bağımlısı

Bi uşume geldi!diye başladı soze

Biraz evvel kurduğumuz sofraya butun ısrarlara rağmen oturmamıştı

Yanıma geldi mutfaktaydım:

Bi parca ekmekisterken ses tonu oldukca cekimserdi

Az once utandım, oturmadım sofrayadedi Buyuk bir ivedilikle masaya yemekleri koydum ve biraz sitemkar:

Burası senin de evin, unuttun mu cocukken cok oturduk aynı sofraya
Annem duymasın, kulaklarını ceker!

Tebessum etti bana kan canağına donmuş gozleriyle Yemek yerken başladı sohbetimiz

Duymussundur İstanbul'a neden geldiğimizidedi ve ekmeği gostererek ekledi:

Ekmek gibi, su gibi bi şey Olmayınca istemsiz hareketlere burunuyor vucudum ama kararlıyım Sozunu kestim tam bu esnada:

İşte olay burda cozumleniyor, kafanda bitirmen lazım yoksa sana kimse yardım edemez

Ailem dedi, anladım ki ailem benim en iyi arkadaşlarımmış Bir tek onlar istiyormuş benim iyiliğimi, arkadaşlarım ise beni bu hale sokanlar Bak babam peşime duştu 1200 km yol geldi Ne icin! Sırf benim icin Evde duzen yok, dirlik yok, annem cok perişan

Babam yeter ki sen kurtul bu illetten ben her zaman arkandayım diyor

Ben bu zamana kadar kız kardeşimden hic para almadım, evdeki eşyaları satmaya kalkmadım!

Başını onune eğdi

Utanma Ali senin de sucun yok, şimdi guclu olman lazım, direnmen Karsı koy benliğine!

Şimşek gibi şaktı bu sozum mutfakta

Ellerimi yıkayayım ben dedi kalktı

İşin aslını daha sonra babası o ve ben otururken oğrendim Cocukken korkulu ruyamız olan alıştırmıştı

Babası isyan ediyordu Koskoca adam eriyip bitmişti adeta

Oğluma bunu yapanın da ocağı sonsun hoş hanımı da bırakıp gitti ya zatendedi

Daha sonra bir suru şey anlattılar: İki kere tedavi olmuştu Ali 1, 5 ay bırakmıştı
Hayata donmuştumdiyor bunu soylerken

1, 5 ay kullanmamış ancak evlerine donduğu zaman aynı cevrede tekrar başlamış Ordan taşınmamız gerek diye defalarca soyluyordu

İstanbul'a gelme sebebi AMATEM'de tedavi gormek istemeseydi

Cok istekli gorunuyordu, pişmanlığı yuzune vurmuş konuşmalarıyla her defasında bunu hissettiriyordu insana Omrunun en deli dolu cağında beyaz bir toza kapılıp hayatını sondurmek var mıydı? Boylesine duşuncelere kapıldığım zaman yaşamanın ve yaşamımın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hissettim Bir kez daha şukrettim YARADAN'a

Akranlarım birer birer evlendi, cocukları var ve calışıyorlar Ben ise
Derdine yanan annesine daha fazla acı cektirmek istemiyordu Babasını ise her seferinde sahiplendiği icin taktir ediyordu Kimin dost kimin duşman olduğunu biliyorum diyordu

Bu cumleleri kuracak kadar da bilincliydi Ali!

Sabahın erken saatlerinde duştuler yola baba oğul ve benim babam

Amatem'e gidip goruşmuşler; ancak Amatem kilometrelerce uzaktan geldiği icin kabul etmedi Ali'yi

Onlar ise ben bunu oğrendiğimde Ankara'ya doğru coktan hareket etmişlerdi

Omrunun baharında bir genc ve o gencin fiziksel yapısı olmak uzere butun benliğinin talan edildiği bir toplumda yaşıyoruz

İster iradesiz, suclu kendisi deyin İsterseniz acıyın Ben gozlerindeki caresizlikte boğuldum, ona yardım etmek istedim

Yaşama tutunmak icin her turlu cabayı harcadığını gerek konuşmaları gerek dalıp dalıp giden gozleri yeteri kadar gosteriyordu

Kuflenmiş beyinlerden ıslah olmuş bir toplum, bir cevre istiyordu

İstemek onun da hakkıydı O da bu toplumun bir parcasıydı Sonsuzluğa gomulmek istemiyordu boylesine caresiz Bir aile anlamsız bir toz yuzunden dağılacak mıydı ya da genc Ali bu korpecik yaşında yuksek doza maruz kalıp olup kalacak mıydı bi koşede?

Ne yazık ki yalnızca soru işaretleri kaldı aklımda Bir de konuşurken ic cekmeleri

Toplumumuzdan soyutladığımız nice Aliler'i topluma yeniden kazandırmamızı umuyorum Bİr şeyler yapılmalı, birileri bi şey yapmalı

Yoksa

Alıntıdır

858,496Konular
981,708Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt