çaresiz anne ve 3 kızının okuma savaşı!!! Çaresiz anne ve 3 kızının okuma savaşı BATMAN (İHA) Batman'da, eşi tarafından terk edilen biçare bir anne ve okumak isteyen 3 kızının hayat ve okuma mücadelesi yürek dağlıyor 8 sene önce eşi tarafından terk edilen bir anne, okumak isteyen kızlarına sahip çıktı Batman'da bulunan özel bir hastanede 400 YTL karşılığı temizlikçi olarak çalışan 3 kız çocuğu annesi Halime Yücel(38), ailesinin Kız çocukları okutulmaztelkinlerine aldırış etmedi Dilan, Şeyma ve Ay Işığı isimli kızlarının okuması için her türlü zorluğa göğüs gerdi Okulların açılmasına az bir vakit kala biçare kalan anne Halime Yücel, yetkililerden ve hayırseverlerden kızlarına sahip çıkmasını istedi Batman'ın Kozluk ilçesine emrindeki Yeniçağlar köyü'nde evlendirilen ve 3 kız çocuğu olan Halime Yücel'in eşi, 8 sene önce köye gelen bohçacı bir kadına aşık olup peşinden Balıkesir'e gitti Çocuklarıyla baş başa kalan Halime Yücel, köyünden ayrılarak Batman'a yerleşti Anne Halime Yücel, kızları Dilan, Şeyma ve Mehtap'ın ortaokulu Yeniçağlar Köyü'nde bitirdiklerini ve her dönem takdir kazandıklarını belirterek, Kızlarımı köyde bırakmış olsaydım, ortaokulu bitirdikten daha sonra evlendireceklerdi Fakat buna izin veremezdim Kızlarımın hepsi okumak istiyor Hepsi takdirlik öğrencilerdir Gönlüm onların okuldan ayrılmalarına el vermiyor Fakat imkanım kısıtlı Çünkü 400 YTL alıyorum ve 150 YTL kira ödüyorum Geri kalan 250 YTL ile su, elektrik parası, yol parası ve mutfak ihtiyaçlarımızı ama karşılıyoruz Kızlarımın okulsuz kalmamaları için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyoruzdedi Yaşadıkları sıkıntılar ve kızlarının evlendirilip eğitimsiz kalmaları tehlikesi nedeniyle kendi ve kızlarının psikolojilerinin bozulduğunu açıklayan anne Halime Yücel, psikolojik destek gördüğünü söyledi Yetim büyüyen, küçük yaşta evlilik tehlikesiyle karşılaşan Dilan, Şeyma ve Ay Işığı, aldıkları takdirlerin okuma heveslerini ortaya koyduğunu söylediler Geleceklerini kurtarmak ve annelerine bakabilmek için okumak istediklerini dile getiren kızlardan Dilan diş doktoru, Şeyma Edebiyat öğretmeni, Ay Işığı ise Matematik öğretmeni edinmek istediklerini ifade ettiler 3 kız kardeş yaşadıklarını ve okuma heveslerini dile getirirken, gözyaşlarını tutamadı