Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cariye nedir ne anlama gelir

0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

Harbde esir alınıp İsla‚m memleketine getirilen kadın kole

Sizden hic biriniz, sakın memlûkune (kolesine) kolem, cariyem diye seslenmesinYiğidim, oğlum, kızım desin Onlar da size efendim, desin
(Hadisi şerifEnNihaye)

Kolenin, cariyenin nafakasını vermek (gecimini karşılamak) efendisine farzdır (İbni Âbidin)

Similar threads

Sizden hiç biriniz, sakın memlûküne (kölesine) kölem, câriyem diye seslenmesin Yiğidim, oğlum, kızım desin Onlar da size efendim, desin (Hadîsi şerîfEnNihâye) Kölenin, câriyenin nafakasını vermek (geçimini karşılamak) efendisine farzdır (İbni Âbidîn)
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Adak ne anlama gelir Nezr, Allahu tealanın rızasının elde edilmesi veya bir isteğin yerine gelmesi veya bir bela ve musibetin giderilmesi maksadıyla Allahu teala icin oruc tutmak, kurban kesmek gibi başlıbaşına ibadet olan veya benzeyen bir şeyi kendisine vacib kabUl etme (Bkz Nezr)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Cebr nedir ne anlama gelir Zorlama, zor kullanma İrade ve ihtiyarın zıddı İnsanın hic bir irade ve ihtiyara sahib olmadığını, her şeyin cebr elinde esir olduğunu ve varlığının otomatik, fakat zembereği kırık bir makina gibi olduğunu iddia etmek yanlıştır (Seyyid Abdulhakim Arvasi)
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Baği nedir? ne anlama gelir Asi Haksız olarak devlet başkanına isyan eden Coğulu buğat'tır Bağiler başkaldırınca, devlet başkanı onların isyan etme sebeblerini araştırır Nicin isyan ettiklerini sorar ve kendisine itaate davet eder Şayet bağiler, yapılan daveti kabUl etmeyip, harbe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Bat Satışı nedir? ne anlama gelir Şartsız, kesin satış, alışverişte şart koşmama Bat satışında ikrah (zorlama), muhayyerlik gibi şartlar bulunmaz ve satın alınan mal geri verilmez (İbni Abidin)
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,465Konular
981,147Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt