Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) İdare Heyeti Lideri Carlos Ghosn'un, mesken mahpusunda tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a İstanbul üzerinden kaçmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen, tehdit edildiğini söyledi.
Nissan ve Renault’un eski CEO’su Carlos Ghosn’un İstanbul üzerinden Lübnan’a kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kuşkulu tutuklandı. MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen'in ifadesi dikkat çekti.
Ghosn’un Japonya’dan Lübnan’a İstanbul üzerinden kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle, MNG Jet Ticaret Operasyon Müdürü Okan Kösemen, pilotlar N.P, Ö.B.B., S.K., B.K.S ve yer hizmetleri şirketinde çalışan F.K ile İ.M.H. evvelki gün gözaltına alınmıştı. F.K. ile İ.M.H. dün akşam özgür bırakıldı. Öteki 5 kişi ise 'göçmen kaçakçılığı' hatasından tutuklandı.
Ailesi ile tehdit edilmiş
MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen’in tabirinde, Beyrut’tan daha evvel tanıdığı bir kişinin kendisini arayarak, memleketler arası değer arz eden bir iş olduğunu, yardım etmemesi durumunda çocuğu ve eşine ziyan vereceklerini söyleyip kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.
Kösemen’in “Korktum. Havaalanına getirilen kişiyi jetten alıp öteki jete götürdüm. Kim olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.
MNG Jet Genel Müdürü Can Şaşmaz ise yaptığı açıklamada, sorgulanan bir şirket çalışanının kayıtlarla oynadığını itiraf ettiğini söyledi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.