Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

çarpım tablosu ezberleme kolay yolu

çarpım tablosu ezberleme kolay yolu
0
138

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çarpım tablosunu ezberlemenin basit yolları

Çok küçük yaşlardan itibaren basitten başlayarak çocuğa tekerlemeler, dörtlükler ve şarkılar öğretilmelidir Motive ederek hafızasını geliştirmesinde muavin olunmalıdır

'Harvard Üniversitesi profesörlerinden Robert Rosenthal, 1969 yılında bir ilkokulda araştırma yapmayı planladığı zaman, psikoloji tarihinde dönüm noktası olacak bir bulguyla karşılaşacağını bilmiyordu Ders yılı başında uyguladığı zeka testinden daha sonra, öğretmenlere her sınıfta belirli çocukların üstün zekalı olduğunu söyledi Bu bilgiyi öğrenciler ve onların aileleriyle paylaşmamalarını da tembih etti Çocuklar gerçekte adi zeka düzeyinde çocuklar olup araştırma gereği tesadüfen seçilmişlerdi Ders yılının sonunda şaşkınlık edilecek iki belirti ortaya çıktı Birincisi, çocukların başarısı önceki yıllara göre yükselmişti İkincisi çocuklar ders yılı sonunda uygulanan zeka testinden öncekine kıyasla daha yüksek puan almışlardı Bu ve diğer araştırma sonuçlarına kadar, öğretmenin öğrenciden beklentisi ne yönde ise öğrenci o beklentiyi doğru çıkarıyor! Öğrencilerinin üstün zekalı olduğuna inanan öğretmenler, öğrencilerinin bayağı ya da sıra dışı olduğuna inanan öğretmenler de haklı çıkıyor Öğrenilecek konu hakkında çocuğa atılan birincil çapa öğrenmede etkin, diye düşünüyorum Tutum modeliyle çocuk öbür bir noktaya portatif Kendini doğrulayan kehanette olduğu gibi, kolaylıkla öğrenebileceği ya da ezberleyebileceğini hisseden çocuk, bunu bedensel olarak gösterecektir Hem anne ve babanın verdiği tepkiler de çocuk için kayda değer 'Sen tembelsin, öğrenemiyorsun, böyle giderse başarılı olman zor Arkadaşın gibi çok çalışman gerekir, ezberin zayıf' gibi çocuğun birincil anda zihnine ekilen telkinler ve kıyaslamalar öğrenme ve ezber konusunda etkin oluyor'

Yeni öğretme yolları bulun

Prof Dr Ümran Tüzün Çocuk ve ergen psikiyatrı

'Ezber sevmeyen çocuklarda aritmatik öğrenme bozukluğu olabiliyor Aritmatik öğrenme bozukluğu bir cins özel öğrenme bozukluğudur Bu çocukların bazılarında da fikir sorunları görebiliriz Ancak bazı çocuklara matematiği öbür yollarla öğretmekte fayda vardır Mesela, geçenlerde izlediğim bir videoda bir dersane öğretmeninin çocuklara oyunla formülleri öğrettiğini görmüştüm Aramak ki bazen bu tür yeni teknikler çocukların öğrenmeleri üzerinde etkili olabiliyor Özellikle çarpım tablosunu ezberleme sorunları 3 sınıfta karşılaştığımız bir sorun Zira, o yaştaki bir çocuğun normalde bu konuyu halledebilmesi beklenir'

Şekiller ve tekerlemelerle öğretiyorum 3 sınıf öğretmeni

'40 karakter sınıfta 10 çocuk çarpım tablosunda sorun yaşıyor Onlar da çarpım tablosunu ritmik sayma yöntemiyle buluyor Rakamlar büyüdükçe çocukların gözü korkuyor Ezberin çocuklar için faydası var Şüphesiz çarpım tablosunun mantığını çözmeden ezberlemek olanaksız Çocuk 2 sınıfta ritmik saymayı oturttuysa, çarpım tablosunu daha basit ezberliyor Öğrencilerime bu konuda çarpım tablosunu adınız, soyadınız gibi bilmeniz gerekir dedim Çarpım tablosunu aydınlatmak için ayrı uygulamalar yaptık Mesela 2'şerli ritmik saymayı anlatırken bu ikilerin çarpım tablosudur dedim Sonra, çarpmayı öğrenciye bıraktım Günlük hayattan örnekler belirlemek de etkin oluyor 'İki kalem kutun var diyelim Her birinde 3'er kalemin var Toplam kaç kalemin olur?' diye soruyorum Tahtada da şeklini çiziyorum; böylece çocuğa soyut gelmiyor üstelik tekerlemeler var: '6 defa 6, 36 Babamın bıyığı yolda kaldı' gibi Sabahları yüksek sesle, oyun gibi söyletiyorum tekerlemeleri'

Şarkı ve dansla öğrettim 4 derslik öğretmeni

'41 öğrencim var, yarıdan fazlası çarpım tablosunu bilmiyordu, şimdi hepsini öğrendiler hem de ezberlemeden Önce öğrencilerinize bir ritim aleti yapmalarını söyleyin Cam şişelere ya da kola kutularına mercimek, nohut, veya pirinç koysunlar sonra da şişenin kapağını kapatıp dışını renkli malzemelerle süslesinler 2'şer 2'şer 20'ye kadar dans ederek ve yaptıkları bu ritim aletiyle ritim tutarak saymalarını isteyin Hatta şarkı, şiir veya tekerleme yazmalarını isteyin Göreceksiniz beklemediğiniz incelemeler çıkacak Öğrenciler hoşgörü alarak bu uygulamayı yapacaklar Sonradan, üç, dört ve diğerleri gelecek; ilk ilk önce zorlanabilirler, sakın bırakmayın Ben uyguladım, bir ayda çarpım tablosunu öğrendiler, hatta 3 basamaklı bir sayıyla 2 basamaklı sayıyı zihinden çarpabiliyorlar, bölebiliyorlar'
HÜLYA YILDIRIM

Cevap: çarpım tablosu ezberleme basit yolu

çarpım tablosu kısa sürede nasıl öğrenilir *

858,465Konular
981,143Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt