iltasyazilim
FD Üye
Çarşaf Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
İç harcı için ;
*Ispanak (Ben sade ıspanak kullandım )
*Tuz
*Sebzeli baharat
*Pul biber
*İsteğe bağlı peynir, patates kullanılabilir
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Gerekirse az miktarda çoğaltmak için yağ kullanılabilir
*Çörek otu yada susam
Çarşaf Böreği (El Açması) Tarifi Yapılışı
Süt su tuz şeker sıvı yağ ve mayayı bir kapta açalım Üzerine alabildiğince un eklenerek yoğurulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde toparlayalım Yaklaşık 30 dk kadar sarıp dinlendirelim Ispanakları güzelce yıkayıp doğrayalım Üzerine tuz ve baharatı ekleyip elimizde ıspanağı yoğuralım suyunu süzelim Dinlenen hamurumuzu mandalinadan büyük bezelere bölelim Büyük tabak büyüklüğünde açalım altına ve üzerine 2 şer yemek kaşığı sıvı yağ sürelim Diğerlerini de aynı şekilde açıp sadece üst taraflarına 2 şer yemek kaşığı yağ sürelim Üst üste koyup 15 dk dinletelim Daha sonra ister çarşafın üzerinde ister tezgahta hamurun kenarlarından minik minik çekiştirerek açalım zar gibi açılacak merak etmeyin Ufak tefek yırtıklar olabilir ona takılmayın İçine harcı koyup rulo yaparak tepsiye alalım Üzerine yumurta sarısını sürelim ve isteğe bağlı olarak çörek otu yada susam atabilirsiniz 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim Servise hazır Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
İç harcı için ;
*Ispanak (Ben sade ıspanak kullandım )
*Tuz
*Sebzeli baharat
*Pul biber
*İsteğe bağlı peynir, patates kullanılabilir
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Gerekirse az miktarda çoğaltmak için yağ kullanılabilir
*Çörek otu yada susam
Çarşaf Böreği (El Açması) Tarifi Yapılışı
Süt su tuz şeker sıvı yağ ve mayayı bir kapta açalım Üzerine alabildiğince un eklenerek yoğurulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde toparlayalım Yaklaşık 30 dk kadar sarıp dinlendirelim Ispanakları güzelce yıkayıp doğrayalım Üzerine tuz ve baharatı ekleyip elimizde ıspanağı yoğuralım suyunu süzelim Dinlenen hamurumuzu mandalinadan büyük bezelere bölelim Büyük tabak büyüklüğünde açalım altına ve üzerine 2 şer yemek kaşığı sıvı yağ sürelim Diğerlerini de aynı şekilde açıp sadece üst taraflarına 2 şer yemek kaşığı yağ sürelim Üst üste koyup 15 dk dinletelim Daha sonra ister çarşafın üzerinde ister tezgahta hamurun kenarlarından minik minik çekiştirerek açalım zar gibi açılacak merak etmeyin Ufak tefek yırtıklar olabilir ona takılmayın İçine harcı koyup rulo yaparak tepsiye alalım Üzerine yumurta sarısını sürelim ve isteğe bağlı olarak çörek otu yada susam atabilirsiniz 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim Servise hazır Afiyet olsun