iltasyazilim
FD Üye
Çarşaf Böreği ( Sivas Sarı Burma ) Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN;
*1 su bardağı zeytin yağ ve ya sıvı yağ
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tuz (tuz severler 1 çay kaşığı daha ekleyebilir
*7 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ;
*1, 5 su bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ ve ya zeytin yağ
*125 gr yarım paket margarin
*4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Çarşaf Böreği ( Sivas Sarı Burma ) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak yoğurma kabına su ve tuzu ekleyip tuzu eritelim ve zeytin yağını da ekleyelim ve artık unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım
*Kulak memesi kıvamda yumuşacık ele yapışmaz bir kıvam alacaktır hamurunuz
*Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yumak yaptıktan sonra 15 dk dinlenmesini beklerken böreğin içini hazırlayalım
*Margarini biraz kızaracak kadar erittikten sonra içine sıvı yağı tuzu ekleyip 2 su bardağı, yoğurt ,un ,içine karıştıralım ve bu karışıma peynirde ezelim
*Hamurların hepsini servis tabağı büyüklüğü kadar açıp üzerine az yağ sürüp bırakalım ,hepsini böyle yaptıktan sonra ilk açtığımız hamuru masada ve ya çarşafta elimizle büyütelim çekiştirerek
*Sonra hazırladığımız içten 2 yemek kaşığı kadar her yerine bulaştırdıktan sonra yuvarlayalım ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim
*En son artan iç malzemeyi böreğin üzerine sürüp 200 c°lik fırında 40 dk pişirelim fırına göre bu süre değişe bilir
*Tavsiye ettiğim bir tariftir eminim sizde çok beğeneceksiniz üstü çıtır içi pamuk gibi bir börek oluyor emin olabilirsiniz
*12 13 yaşından beri yaptığım bir börek ve herkes çok beğenir şimdiden yapan herkese afiyet olsun*?
*1 su bardağı zeytin yağ ve ya sıvı yağ
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tuz (tuz severler 1 çay kaşığı daha ekleyebilir
*7 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ;
*1, 5 su bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ ve ya zeytin yağ
*125 gr yarım paket margarin
*4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Çarşaf Böreği ( Sivas Sarı Burma ) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak yoğurma kabına su ve tuzu ekleyip tuzu eritelim ve zeytin yağını da ekleyelim ve artık unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım
*Kulak memesi kıvamda yumuşacık ele yapışmaz bir kıvam alacaktır hamurunuz
*Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yumak yaptıktan sonra 15 dk dinlenmesini beklerken böreğin içini hazırlayalım
*Margarini biraz kızaracak kadar erittikten sonra içine sıvı yağı tuzu ekleyip 2 su bardağı, yoğurt ,un ,içine karıştıralım ve bu karışıma peynirde ezelim
*Hamurların hepsini servis tabağı büyüklüğü kadar açıp üzerine az yağ sürüp bırakalım ,hepsini böyle yaptıktan sonra ilk açtığımız hamuru masada ve ya çarşafta elimizle büyütelim çekiştirerek
*Sonra hazırladığımız içten 2 yemek kaşığı kadar her yerine bulaştırdıktan sonra yuvarlayalım ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim
*En son artan iç malzemeyi böreğin üzerine sürüp 200 c°lik fırında 40 dk pişirelim fırına göre bu süre değişe bilir
*Tavsiye ettiğim bir tariftir eminim sizde çok beğeneceksiniz üstü çıtır içi pamuk gibi bir börek oluyor emin olabilirsiniz
*12 13 yaşından beri yaptığım bir börek ve herkes çok beğenir şimdiden yapan herkese afiyet olsun*?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.