Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

çarşaf böreği tarıfı ( resımlı)

çarşaf böreği tarıfı ( resımlı)
0
44

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
çarşaf böreği tarıfı ( resımlı) Çarşaf Böreği tarifi resimli anlatimi nasil yapilir malzemeleri konusu burada melekler Sevgili , Daha once baskasindan yemis oldugum Çarşaf Böreği tarifini bu kere kendim yapmak icin kollari sivadimcarsafboregitarifiresimli5c4f25f276d98alt Zaten bu boregin diger sıradan da Kol Boregidir birincil basta tek basima nasil yapicam becerebilecekmiyim kuvvet olur diye dusunsemde sonra birkac defa daha yaptim ve korktugum gibi güç olmadigini gordumBenim gibi oklava ile hamur inceltme isini öyle beceremiorsaniz bu borek bütün size goreOklava kullanilmadan farkli bir yontemle ve incecik acilabildigi icin ayrıca cok leziz oluyor hemde cok eglencelicarsafboregitarifiresimli5c4f25f276d98alt Benim gibi hamur islerini denemeyi seviyorsaniz bunuda deneyin mutlaka derimBu arada sizlere bu tarifi yazarken bir taraftanda az once sitemizden Titan Adminimin verdigi Acma tarifinide yapip firindan yeni cikarttim ve afiyetle yiyorumcarsafboregitarifiresimli5c4f25f276d98alt Simdi gecelim tarifimize; Bu tarifi mayali yapanlar da varmis ama ben mayasiz yaptimBuna gore zorunlu malzemeler; Buyuk bir bardak sut 1 kilo ispanak Patates peynir (hangisini katmak isterseniz) 1 adet sogan baharat tuz un Icinin Yapimi; Boreginizin icerisine arzunuza gore sogan salca ile kavrulmus ispanak yada haslanmis patates (bolca baharatli) yada peynir ve maydonoz harci hazirlayabilirsiniz Tarifi: oncelikle sut un tuz ve unumuzu karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruzHamurumuzu 5 esit parcaya bolerek yuvarlaklar elde edioruz, merdane yardimiyla her parcayi tabak buyuklugunde acarak uzerlerini siviyag ile bol miktarda yaglayarak 15 dk dinlenmeye birakiyoruz, 1548690925 1548690925 carsafboregitarifiresimli5c4f25f31c281carsafboregitarifiresimli5c4f25f31c281 carsafboregitarifiresimli5c4f25f31c281 sonra her bir bezeyi elimizle bir carsafin yada pak buyukce bir ortunun uzerine alarak, ( ben ortu kullanmadan masamin uzerinde yaptim) kenarlarindan ellerimizle yavas yavas cekerek buyutebildigimiz değin buyutuyoruzcok incecik bir yufka olacak arkasi gozukecek yaniAralarda yirtilmalar olabilir bu cok normalSanirim ilerde deneyim kazandikca yirtilmalarda kaybolacaktircarsafboregitarifiresimli5c4f25f276d98alt Actigimiz hamurun uzerine hazirladigimiz icten guzelce yayiyoruz id 1548690925 1548690925 carsafboregitarifiresimli5c4f25f398a8dcarsafboregitarifiresimli5c4f25f398a8d carsafboregitarifiresimli5c4f25f398a8d Icimizi yaydiktan sonra sizde benim gibi masa uzerinizde yaptiysaniz ellerinizle nazikce rulo biciminde sararak tepsiye diziyoruz, eger carsaf yada ortu uzerinde yaptiysaniz, ortunun sagindan ve solundan havaya kaldirdiginizda hamur zaten kendiliginden rulo olacaktir 1548690925 1548690925 carsafboregitarifiresimli5c4f25f39ef9ecarsafboregitarifiresimli5c4f25f39ef9e carsafboregitarifiresimli5c4f25f39ef9e 1548690925 1548690925 carsafboregitarifiresimli5c4f25f3a3dddcarsafboregitarifiresimli5c4f25f3a3ddd carsafboregitarifiresimli5c4f25f3a3ddd Butun bezeleri ayni sekilde yaparak sirayla tepsiye dizdikten sonra, uzerine yagli yumurta sarisindan surerek onceden isitilmis firinimizda daha alçak ust guzelce kizarana değin pisiriyoruzHerkese sağlık durumu olsun meleklerim 1548690925 1548690925 carsafboregitarifiresimli5c4f25f3a8df3carsafboregitarifiresimli5c4f25f3a8df3 carsafboregitarifiresimli5c4f25f3a8df3  
 
858,497Konular
981,948Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt