En hususî misafirleriniz için çarşaf böreği tanımı yapabilirsiniz. Akşam yemeği yahut çay saati için olağanüstü bir ikram olacaktır. Adım adım çarşaf böreği tanımı, Yüksek Topuklar’da sizi bekliyor.
Çarşaf böreği tanımı için materyaller,
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 paket yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un
- Yarım kilo beyaz peynir
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 yumurta sarısı
Çarşaf böreği tanımının hazırlanışı,
- Mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin.
- Süt, ayçiçeği yağı ve tuzu ek edip, azar azar un ekleyerek yoğurun.
- Hamur toparlanınca unlanmış tezgâha alıp 5-10 dakika uygunca yoğurun.
- 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın.
- Üzerlerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin.
- Yağlanmış yufkaları bütünüyle tutup aksi çevirin.
- Böylelikle en üste gelen, birinci koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun.
- Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin.
- İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin.
- Rulo formunda sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin.
- 30 dakika mayalanması için bekletin.
- Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ek edin.
- Fırçayla böreğin üzerine sürün.
- Evvelce ısıtılmış 180-200 radde fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.