iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
İç Malzeme:
Ben patatesli bir iç hazırladım Fakat bu böreğe özellikle ıspanaklı veya pırasalı hazırlayacağınız içler de çok yakışacak
5 adet büyük boy patates
2 adet soğan rende
4 yemek kaşığı zeytinyağı
arzuya bağlı 1 tatlı kaşığı salça
Yağı tavaya alın, rendelenmiş soğanı ilave edip biraz kavurun Salçayı katın Haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ilave ederek karıştırın Kırmızı biber, kuru nane ilave edin Ocağı söndürün
Hamur Malzemesi:
1,5 su bardağı ılık suyu yoğurma kabına alın İçine şekeri ilave edin karıştırın Tuzu koyun ve unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı hamur elde edin Hamuru hiç bekletmeden 2 ye bölün herbirini yaklaşık 2830 cm kadar merdane yardımı ile açın ve üzerine avuç içinize döktüğünüz 23 yemek kaşığı kadar çiçek yağını gezdirin Avuç içinizle yağı hamura güzelce sürün Yağlanmış hamurlar yaklaşık 10 dakika kadar beklesin
Masa üzerine temiz bir masa örtüsü yayın Hamurlardan birisini elinize alın Masa örtüsü üzerinde önce iki elinizin sırt kısmında ellerinizi sırasıyla yer değiştirerek hamuru biraz genişletin Sonra masa örtüsünün üzerine koyun Hamuru mümkünse iki kişi, yoksa tek kişi kibarca kenar kısımlarından çekiştirerek genişletin Bütün uçlardan dengeli olarak dışarıya doğru çekin Genişletebildiğiniz kadar genişletin Hamurda ufak yırtılmalar olabilir , sorun etmeyin
Hamurun en dış kısımlarını inceltemezseniz çepeçevre bıçak yardımı ile çıkarabilirsiniz Hazırladığınız iç malzemeyi elinizle hamurun heryerine eşit gelecek şekilde dağıtın Masa örtüsünü bir uçtan tutun ve örtüyü o tarafdan hafif yukarı kaldırarak yufkanızın rulo şeklinde dolanmasını sağlayın Hamurunuzun rulo şeklinde dolanması için masa örtüsünü hafif yukarı kaldırıp yufkanızın kendi etrafında dolanmasını sağlayın Bu işlemi yufka tamamen rulo olacak şekle gelene kadar devam ettirin Yağlanmış fırın tepsinize hazırladığınız bu ruloyu içden dışa spiral şeklinde yerleştirinİkinci hamur içinde aynı işlemi uygulayın, ilk hamurunuzun dışına dolayın
Üzeri için 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı çiçek yağı ile harç hazırlayın ve sürün Susam , çörek otu ile bolca süsleyin200 derecede pişirin
Bu tarif sevgili 'Filiz' arkadaşıma aittir Kendisine çok teşekkür ediyorum
Afiyet olsun
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
İç Malzeme:
Ben patatesli bir iç hazırladım Fakat bu böreğe özellikle ıspanaklı veya pırasalı hazırlayacağınız içler de çok yakışacak
5 adet büyük boy patates
2 adet soğan rende
4 yemek kaşığı zeytinyağı
arzuya bağlı 1 tatlı kaşığı salça
Yağı tavaya alın, rendelenmiş soğanı ilave edip biraz kavurun Salçayı katın Haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ilave ederek karıştırın Kırmızı biber, kuru nane ilave edin Ocağı söndürün
Hamur Malzemesi:
1,5 su bardağı ılık suyu yoğurma kabına alın İçine şekeri ilave edin karıştırın Tuzu koyun ve unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı hamur elde edin Hamuru hiç bekletmeden 2 ye bölün herbirini yaklaşık 2830 cm kadar merdane yardımı ile açın ve üzerine avuç içinize döktüğünüz 23 yemek kaşığı kadar çiçek yağını gezdirin Avuç içinizle yağı hamura güzelce sürün Yağlanmış hamurlar yaklaşık 10 dakika kadar beklesin
Masa üzerine temiz bir masa örtüsü yayın Hamurlardan birisini elinize alın Masa örtüsü üzerinde önce iki elinizin sırt kısmında ellerinizi sırasıyla yer değiştirerek hamuru biraz genişletin Sonra masa örtüsünün üzerine koyun Hamuru mümkünse iki kişi, yoksa tek kişi kibarca kenar kısımlarından çekiştirerek genişletin Bütün uçlardan dengeli olarak dışarıya doğru çekin Genişletebildiğiniz kadar genişletin Hamurda ufak yırtılmalar olabilir , sorun etmeyin
Hamurun en dış kısımlarını inceltemezseniz çepeçevre bıçak yardımı ile çıkarabilirsiniz Hazırladığınız iç malzemeyi elinizle hamurun heryerine eşit gelecek şekilde dağıtın Masa örtüsünü bir uçtan tutun ve örtüyü o tarafdan hafif yukarı kaldırarak yufkanızın rulo şeklinde dolanmasını sağlayın Hamurunuzun rulo şeklinde dolanması için masa örtüsünü hafif yukarı kaldırıp yufkanızın kendi etrafında dolanmasını sağlayın Bu işlemi yufka tamamen rulo olacak şekle gelene kadar devam ettirin Yağlanmış fırın tepsinize hazırladığınız bu ruloyu içden dışa spiral şeklinde yerleştirinİkinci hamur içinde aynı işlemi uygulayın, ilk hamurunuzun dışına dolayın
Üzeri için 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı çiçek yağı ile harç hazırlayın ve sürün Susam , çörek otu ile bolca süsleyin200 derecede pişirin
Bu tarif sevgili 'Filiz' arkadaşıma aittir Kendisine çok teşekkür ediyorum
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.