iltasyazilim
FD Üye
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*1 çay*ılık süt
*12 (yarım) paket*yaş maya
*1 çay kaşığı*şeker
*1 su bardağı*sıvı yağ
*2 su bardağı*su
*1 tatlı kaşığı*tuz (Azaltıp arttırılabilir)
*1 adet*yumurta
*2 yemek kaşığı*eritilmiş tereyağı
İç harcı
*4 adet*patates
*200 gram
*Kıyma (Az yağlı)Bir miktar
*2 adet
*Soğan
*1 çay kaşığı
*Kimyon
*1 çay bardağı
*Kırmızı biber
*2 çay kaşığı
*Tuz (Azaltıp arttırılabilir)
*1 çay kaşığı
*Karabiber
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır?
1
*Şeker ve mayayı sütün içerisinde çözdürün
*Unu büyük bir kaseye alın ve ortasına bir havuz açın
*Mayalı karışımı havuza dökün, kenarlardaki unlardan alarak havuzu karıştırarak yavaş yavaş kapatın
*Tuzunu ekleyin ve suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayın
*Tezgaha alıp birkaç dakika yoğurduktan sonra dört bezeye bölün, bezelerin üzerine örtüp yarım saat kadar mayalanmaya*bırakın
*Bu arada patatesleri minik küpler şeklinde kesin ve bir kaba alın Soğanları yemeklik doğrayın, kıyma ve baharatları da ekledikten sonra harcı karıştırın
*Fırını 200 derecede ısıtın
*Mayalanan hamurları merdane yardımıyla yemek tabağı boyutunda açın ve her açtığınız hamurun altını üstünü iyice yağlayın
*Açtığınız her hamuru teker teker alıp elinizle çeke çeke inceltin Bu noktada iki kişi olmak işinizi çok kolaylaştıracaktır Hamuru alttan tutup hafif hafif çekiştirmelisiniz Yırtıklar oluşabilir, önemli değil
*Yeterince incelip büyüdüğünde, temiz bir masa örtüsü veya çarşafın üzerine yayın ve yine yağlayın
*İç harcı, *açılmış hamurun*üzerine gelişi güzel*serpin
*Çarşafın karşılıklı iki kenarından kaldırarak, hamurun sarılmasını sağlayın
*Karşılıklı iki rulo oluşacak Aynı gül böreği sararmış gibi kendi etrafına dolayın ve yağlanmış tepsiye alın
*Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp, tepsiye yerleştirirken bir öncekinin devamı şeklinde dolayın
*Hepsi bittikten sonra çırpılmış yumurta ve erimiş tereyağı karıştırıp böreğin üzerine dökün
*200 derecede, altı pişip, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin
*6 su bardağı un
*1 çay*ılık süt
*12 (yarım) paket*yaş maya
*1 çay kaşığı*şeker
*1 su bardağı*sıvı yağ
*2 su bardağı*su
*1 tatlı kaşığı*tuz (Azaltıp arttırılabilir)
*1 adet*yumurta
*2 yemek kaşığı*eritilmiş tereyağı
İç harcı
*4 adet*patates
*200 gram
*Kıyma (Az yağlı)Bir miktar
*2 adet
*Soğan
*1 çay kaşığı
*Kimyon
*1 çay bardağı
*Kırmızı biber
*2 çay kaşığı
*Tuz (Azaltıp arttırılabilir)
*1 çay kaşığı
*Karabiber
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır?
1
*Şeker ve mayayı sütün içerisinde çözdürün
*Unu büyük bir kaseye alın ve ortasına bir havuz açın
*Mayalı karışımı havuza dökün, kenarlardaki unlardan alarak havuzu karıştırarak yavaş yavaş kapatın
*Tuzunu ekleyin ve suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayın
*Tezgaha alıp birkaç dakika yoğurduktan sonra dört bezeye bölün, bezelerin üzerine örtüp yarım saat kadar mayalanmaya*bırakın
*Bu arada patatesleri minik küpler şeklinde kesin ve bir kaba alın Soğanları yemeklik doğrayın, kıyma ve baharatları da ekledikten sonra harcı karıştırın
*Fırını 200 derecede ısıtın
*Mayalanan hamurları merdane yardımıyla yemek tabağı boyutunda açın ve her açtığınız hamurun altını üstünü iyice yağlayın
*Açtığınız her hamuru teker teker alıp elinizle çeke çeke inceltin Bu noktada iki kişi olmak işinizi çok kolaylaştıracaktır Hamuru alttan tutup hafif hafif çekiştirmelisiniz Yırtıklar oluşabilir, önemli değil
*Yeterince incelip büyüdüğünde, temiz bir masa örtüsü veya çarşafın üzerine yayın ve yine yağlayın
*İç harcı, *açılmış hamurun*üzerine gelişi güzel*serpin
*Çarşafın karşılıklı iki kenarından kaldırarak, hamurun sarılmasını sağlayın
*Karşılıklı iki rulo oluşacak Aynı gül böreği sararmış gibi kendi etrafına dolayın ve yağlanmış tepsiye alın
*Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp, tepsiye yerleştirirken bir öncekinin devamı şeklinde dolayın
*Hepsi bittikten sonra çırpılmış yumurta ve erimiş tereyağı karıştırıp böreğin üzerine dökün
*200 derecede, altı pişip, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin