iltasyazilim
FD Üye
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*12 su bardağı un
*1 veya 1 5 lt su
*2 tatlı kaşığı tuz
*( iki tepsi için)
İç harcı için;
*500 gr kıyma
*4 ortaboy soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli harç için;
*3 ortaboy patates
*3 ortaboy soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Hamurları yağlamak için 1 su bardağı sıvı yağ
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Hayırlı günler diliyorum öncelikle Sofranız bereketli eviniz huzurlu olsun
Biraz zaman alan bir tarif ama yapmaya değer
Verdiğim ölçü ortaboy iki tepsilik Siz miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Ben başlamışken biraz çok olsun istedim
Önce un tuz ve ılık su ile birlikte hamuru yoğuruyoruz Çok yumuşak bir hamur olmamalı ve çok iyi yoğrulmalı Daha sonra portakal büyüklüğünde hamurlar koparıp beze yapılır Merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açılıp hamurlar güzelce altı üstü yağlanır Dinlendirilmeye bırakılır Bu sırda içi hazırlanır Önce kıyma kavrulup üzerine yemeklik doğranmış soğanları da ilave edilir çok fazla öldürmeden kavrulur Tuzu ve karabiberi ilave edilip ocaktan alınır Patatesli harç için önce soğanlar bir iki çevrilip çiğ olarak soyup rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkıp tavaya koyup soğanlarla birlikte kavuruyoruz tuzunu karabiberini ilave edip ateşten alıyoruz
Temiz büyükçe bir bez yayıp hamurları kenarlarından çeke çeke açıyoruz Açtığımız hamurların kenarlarını kesip hamura yağ sepeleyip iç harcı da sepeleyip örtünün bir tarafını kaldırıp yuvarlıyoruz Tepsiye dolayıp üzerine sadece çok az yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz Eğer fırınınız alt ve üstü eşit pişirmiyorsa bir tarafı kızaran böreği başka bir tepsiye kapatılıp çevirilp altüst edilip tekrar fırına verilir Göreceksiniz ki çok güzel bir börk olacak Uğraştığınıza asla pişman olmayacaksınız
AFİYET OLSUN
*12 su bardağı un
*1 veya 1 5 lt su
*2 tatlı kaşığı tuz
*( iki tepsi için)
İç harcı için;
*500 gr kıyma
*4 ortaboy soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli harç için;
*3 ortaboy patates
*3 ortaboy soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Hamurları yağlamak için 1 su bardağı sıvı yağ
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Hayırlı günler diliyorum öncelikle Sofranız bereketli eviniz huzurlu olsun
Biraz zaman alan bir tarif ama yapmaya değer
Verdiğim ölçü ortaboy iki tepsilik Siz miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Ben başlamışken biraz çok olsun istedim
Önce un tuz ve ılık su ile birlikte hamuru yoğuruyoruz Çok yumuşak bir hamur olmamalı ve çok iyi yoğrulmalı Daha sonra portakal büyüklüğünde hamurlar koparıp beze yapılır Merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açılıp hamurlar güzelce altı üstü yağlanır Dinlendirilmeye bırakılır Bu sırda içi hazırlanır Önce kıyma kavrulup üzerine yemeklik doğranmış soğanları da ilave edilir çok fazla öldürmeden kavrulur Tuzu ve karabiberi ilave edilip ocaktan alınır Patatesli harç için önce soğanlar bir iki çevrilip çiğ olarak soyup rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkıp tavaya koyup soğanlarla birlikte kavuruyoruz tuzunu karabiberini ilave edip ateşten alıyoruz
Temiz büyükçe bir bez yayıp hamurları kenarlarından çeke çeke açıyoruz Açtığımız hamurların kenarlarını kesip hamura yağ sepeleyip iç harcı da sepeleyip örtünün bir tarafını kaldırıp yuvarlıyoruz Tepsiye dolayıp üzerine sadece çok az yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz Eğer fırınınız alt ve üstü eşit pişirmiyorsa bir tarafı kızaran böreği başka bir tepsiye kapatılıp çevirilp altüst edilip tekrar fırına verilir Göreceksiniz ki çok güzel bir börk olacak Uğraştığınıza asla pişman olmayacaksınız
AFİYET OLSUN