iltasyazilim
FD Üye
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin;
*1 kilo un
*Su
*Tuz
İç Harcı;
*4 soğan
*sıvı yağ
*45 patates
*Tuz, pulbiber
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru akşamdan yoğurmuştum Patatesi haşladım Soğanları küçük doğrayıp sıvı yağda çevirdim Pulbiber tuz koyup doğranmış patatesle buluşturdum
Küçük bezeler halindeki hamurumuzu biraz dinlendirip tabak büyüklüğünde açtım Aralarına yağ sürerek üstüste koyuyoruz Temiz bir sofraya ilk yaptığımızdan başlayarak elle açalım harcı serpip biraz elimizle katlayıp sonra sofranın ucunu kaldırarak rulo saralım Tepsiye yerleştirip üstüne de az sıvı yağ sürelim
Alt üst ayarda fanları çalıştırmadan 160170 derecede pişirelim Afiyet olsun
*1 kilo un
*Su
*Tuz
İç Harcı;
*4 soğan
*sıvı yağ
*45 patates
*Tuz, pulbiber
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru akşamdan yoğurmuştum Patatesi haşladım Soğanları küçük doğrayıp sıvı yağda çevirdim Pulbiber tuz koyup doğranmış patatesle buluşturdum
Küçük bezeler halindeki hamurumuzu biraz dinlendirip tabak büyüklüğünde açtım Aralarına yağ sürerek üstüste koyuyoruz Temiz bir sofraya ilk yaptığımızdan başlayarak elle açalım harcı serpip biraz elimizle katlayıp sonra sofranın ucunu kaldırarak rulo saralım Tepsiye yerleştirip üstüne de az sıvı yağ sürelim
Alt üst ayarda fanları çalıştırmadan 160170 derecede pişirelim Afiyet olsun