iltasyazilim
FD Üye
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ve açmak için sıvı yağ ( ben+ 2 yemek kaşığı tereyağı eritip ilave ettim)
İç malzemesi;
*1 büyük boy patates(çiğ olarak rondodan geçirdim)
*100 gr kıyma
*Soğan
*Tuz, pul biber, karabiber
*
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Un, yumurta, tuz ve sirkeyi hamur yoğurma kabına alın Bir su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun Hamuru iyice yoğurun, üzerini kapatın ve 10 dk dinlenmeye alın 10 dk sonunda 6 bezeye ayırıp üzerlerine tereyağ, sıvı yağ karışımından sürün ve yarım saat kadar daha dinlendirin
Diğer tarafta Soğanları doğrayın ve 23 yemek kaşığı yağda kavurmaya başlayın Kıymayı ilave edip biraz daha kavurun Biraz tuz ve baharatları ilave edin, karıştırın Rondodan geçirilmiş patatesi de ilave edip karıştırın ve altını kapatın
Dinlenen hamur bezelerini merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın Hepsinin üzerine ayrı ayrı sıvı yağ karışımından sürün bu şekilde açılmış her bir bezeyi sonra ister çarşafın üzerinde ister masanın üzerinde ( ben tezgahın üzerinde açtım) kenarlarından çekiştirerek açmaya başlayın Acele etmeden yumuşak hareketlerle açın Açma aşamasında da her bir bezeye bir yemek kaşığı daha sıvı yağ gezdirin Ortadadan kenarlara doğru kalım kısımları incelerek açın Arada yırtılmalar olabiliyor Lezzetine hiç etkisi olmuyor emin olun kalın kısım kalmaması ve incecik açılması böreğin güzelce pişmesi ve kıvamı için önemli 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
*3 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ve açmak için sıvı yağ ( ben+ 2 yemek kaşığı tereyağı eritip ilave ettim)
İç malzemesi;
*1 büyük boy patates(çiğ olarak rondodan geçirdim)
*100 gr kıyma
*Soğan
*Tuz, pul biber, karabiber
*
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Un, yumurta, tuz ve sirkeyi hamur yoğurma kabına alın Bir su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun Hamuru iyice yoğurun, üzerini kapatın ve 10 dk dinlenmeye alın 10 dk sonunda 6 bezeye ayırıp üzerlerine tereyağ, sıvı yağ karışımından sürün ve yarım saat kadar daha dinlendirin
Diğer tarafta Soğanları doğrayın ve 23 yemek kaşığı yağda kavurmaya başlayın Kıymayı ilave edip biraz daha kavurun Biraz tuz ve baharatları ilave edin, karıştırın Rondodan geçirilmiş patatesi de ilave edip karıştırın ve altını kapatın
Dinlenen hamur bezelerini merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın Hepsinin üzerine ayrı ayrı sıvı yağ karışımından sürün bu şekilde açılmış her bir bezeyi sonra ister çarşafın üzerinde ister masanın üzerinde ( ben tezgahın üzerinde açtım) kenarlarından çekiştirerek açmaya başlayın Acele etmeden yumuşak hareketlerle açın Açma aşamasında da her bir bezeye bir yemek kaşığı daha sıvı yağ gezdirin Ortadadan kenarlara doğru kalım kısımları incelerek açın Arada yırtılmalar olabiliyor Lezzetine hiç etkisi olmuyor emin olun kalın kısım kalmaması ve incecik açılması böreğin güzelce pişmesi ve kıvamı için önemli 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN