Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çarşaf Böreği

Çarşaf Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 kg un
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz Ilık su

İç malzemesi;

*2 bağ ıspanak
*2 *büyük soğan
*Peynir

Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Kulak memesinden biraz daha sert bi hamur yoğuruyoruz, dinlenmeye bırakıyorum ,ne kadar iyi yoğurulur ve dinlenirse o kadar güzel olur böreğiniz geçelim iç harcına, hamur dinlenirken biz istediğimiz iç harcını hazırlayalım, ben ıspanak ve peynir yaptım ,siz isterseniz kıymalı patatesli de yapabilirsiniz ,hamuru avuç büyüklüğünde bezelere ayıralım ve tabak büyüklüğünde açıp yağ sürüp ,üst üste dizelim on on beş dk dinlensin ,sonra teker teker açalım, oklavaya gerek yok, yağlı olduğu için elimizle kenarlarından tutup çekince açılır, yırtılması önemli değil katlanırken kapanır *onlar, iç harcımızı her yerine serpelim ve rulo şeklinde saralım ve tepsimize alalım, benim altı bezem çıktı ,üç peynirli ,üç ıspanaklı yaptım, üzeri kızarana kadar pişirelim

Similar threads

Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *3 bardağı un *Tuz *Aldığı kadar su Açmak için; *Tereyağ Arasına; (Ben hem kıymalı hem peynirli hem ıspanaklı yaptım) Ispanaklı harcı için; *1 kase ıspanak *100 gr beyaz peynir *Kırmızı biber Kıymalı harcı için; *200 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için *2 su bardağı ılık su *Aldığı kadar un *Tuz Yufkaların arasına sürmek için *Sıvı yağ İç harcı için *34 adet haşlanıp rendelenmiş patates *2 adet soğan *12 (yarım) demet maydanoz *1 çay bardağı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı su *1 yemek kaşığı tuz *Aldığı kadar un *250 300 gr kıyma *2 soğan *1 kg ıspanak *Tuz karabiber kırmızı biber *2 yemek kaşı tereyağı bir su bardağı sıvı yağ * Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Su, tuz ve un ile bir hamur yapılır Hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 su bardağı un *2 5 su bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı tuz *İsteğe bağlı iç malzeme ben ıspanaklı ve peynirli yaptım Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce hamuru yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun, sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Ispanaklı Pırasalı Arnavut Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *Arzuya göre ne kadar yapacaksanız un *Tuz *Kıvama göre *1 kilo pırasa *1 kilo ıspanak *4 soğan Hamur içi yağlamak için ve iç harç için; *Ayçiçek yağ Ispanaklı Pırasalı Arnavut Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İç harç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,497Konular
982,559Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt