iltasyazilim
FD Üye
Çarşamba Kıvratması Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tutam tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
İÇİ İÇİN;
*Bir kase çekilmiş fındık
*Yarım kase şeker
Üzerine;
*Yarım paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
AÇMAK İÇİN;
*Yarım kg un
*Yarım kg nişasta
Çarşamba Kıvratması Tarifi Yapılışı Yumurta sıvı yağ yoğurt su sirke tuz vanilya güzelce elle karıştırılır Una kabartma tozu eklenir Un diğer malzemelerle karıştırılır Çok yumuşak bir hamur yoğurulur Kulak memesinden daha yumuşak olacak Hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılır Nişasta un karışımıyla tül inceliğinde açılır Fındık şeker karışımı açılan yufkanın üzerine iki avuç kadar serpilir Hamur tekrar oklavaya dolanır Oklavanın iki ucundan elle büzülür Oklava çıkarılıp kıvratma tepsiye yan yana dizilir Hepsi yapıldıktan sonra üzerine kızdırılmış margarin sıvı yağ karışımı sürülür 150 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir
AFİYET OLSUN
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tutam tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
İÇİ İÇİN;
*Bir kase çekilmiş fındık
*Yarım kase şeker
Üzerine;
*Yarım paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
AÇMAK İÇİN;
*Yarım kg un
*Yarım kg nişasta
Çarşamba Kıvratması Tarifi Yapılışı Yumurta sıvı yağ yoğurt su sirke tuz vanilya güzelce elle karıştırılır Una kabartma tozu eklenir Un diğer malzemelerle karıştırılır Çok yumuşak bir hamur yoğurulur Kulak memesinden daha yumuşak olacak Hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılır Nişasta un karışımıyla tül inceliğinde açılır Fındık şeker karışımı açılan yufkanın üzerine iki avuç kadar serpilir Hamur tekrar oklavaya dolanır Oklavanın iki ucundan elle büzülür Oklava çıkarılıp kıvratma tepsiye yan yana dizilir Hepsi yapıldıktan sonra üzerine kızdırılmış margarin sıvı yağ karışımı sürülür 150 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir
AFİYET OLSUN