Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cartlak (Cağırtlak) Kebabı

Cartlak (Cağırtlak) Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gaziantep mutfağı özellikle kebap kültürü ile dünyaca ünü olan bir sofraya sahiptir Kuzu ciğerle hazırlanan cartlak kebabı (Cağırtlak kebabı, ciğer kebabı olarak da bilinir) bu zengin sofranın önemli lezzetlerinin başında geliyor

Cartlak kebabı genellikle yöreye özgü piyaz eşliğinde yenir Gaziantep’te müdavimlerinin sabah vakitlerinde, kahvaltı olarak bile yediği bu özel yemeğin tarifi şöyle…

Cagirtlak KebabiMalzemeler

150 gr kuzu ciğeri (4 şiş)
30 gr ciğer çözü (ciğer yağı)
Piyaz malzemesi

1 tutam maydanoz,
1 adet küçük baş kuru soğan
Yetercince tuz, karabiber, kimyon
Sumak ekşisi
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Ciğer kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır Ciğer çözüde aynı büyüklükte parçalara bölünür Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike (küçük parça) ciğer ve 1 çöz; her şişe 2 tike ciğer 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan, çevire çevire pişirilir

Piyazın Hazırlanışı: Kuru soğan ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, Maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlana piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte hafiften tuz, biber, kimyon koyularak servise sunulur Yanında ayran da tavsiye edilir

Kaynak:gurmerehberi

 
858,481Konular
981,444Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt