Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çatal Tatlısı

Çatal Tatlısı
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çatal Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı irmik
*2 adet yumurta
*Aldığı karar un

İçi için:


*1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi
*1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:


*1 çay bardağı çiğ badem

Şerbeti:


*5 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*Çeyek limon suyu

Çatal Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve su kaynamaya alınır 5dk kaynadıktan sonra limon suyu eklenir 5 dk daha kaynatılır Şerbet hazır ve soğumaya bırakılır Kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri, irmik ve oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta yoğurma kabına alınır Azar azar un da eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Ceviz büyüklüğünde oval toplar yapılır Dizilmiş çatalların üzerinde inceltilerek yayılır Tarçın ve ceviz harcından bir çay kaşığı koyulur Hamur uclarından yapıştırılarak kapatılır ( yarım ay şekli) Tepsiye dizilir Üzerlerine badem koyulur Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 2025 dk kızarana kadar pişirilir Fırından çıkartılan sıcak tatlının üzerine soğuk Şerbet dökülür Dinlendikten sonra soğuk servis edilir Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt