Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çatal

Çatal

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Önceden hazırladığınız hamuru derin dondurucuda muhafaza edebilir, arzu ettiğiniz zaman oda sıcaklığında çözdürüp yoğurduktan sonra çatal yapımında kullanabilirsiniz

Malzemeler
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
12 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Nasıl yapılır
Elenmiş unu mutfak tezgahına alın, orta kısmını havuz gibi açın Kenar kısımlarına tuzu serpin Orta kısmında kalan boşluğa sırasıyla; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, üzüm sirkesi, toz şeker ve mahlebi ekleyin Tüm malzemeyi karıştırıp harmanlayın Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında özlü bir hamur hazırlayın

Kullandığınız unun yoğunluğuna göre gerek görürseniz çok az miktarda un ilave edin Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayıp rulo haline getirin Küçük bir yumurta büyüklüğünde bezelere ayırdığınız hamuru, tezgah üzerinde yuvarlayarak şerit şeklinde açın Hamur şeritlerini ikiye kıvırıp uç kısımlarını bastırarak birleştirin

Hazırladığınız çatalları dikkatli bir şekilde kaldırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre bir çatal yardımıyla çizgi şeklinde desen verin Çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 2530 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan mis gibi mahlep kokulu sıcacık çatalları, sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın

Afiyet olsun

 

Similar threads

malzemeler:1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı ılık su 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 1 yumurtanın sarısı 1,5 çay kaşığı tuz aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı) üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu hazırlanması: 1 unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *Yarım çay bardağı sıvı yağı *1 paket margarin (Oda sıcaklığında) *1 paket hamur kabartma tozu *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatkı kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı mahlep *Yarım çay bardağı üzüm sirkesi (Üzüm sirkesi olmadan da o güzel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
MALZEMELER Hamuru için: 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3 yemek kaşığı süt 1 adet yumurta sarısı 12 tatlı kaşığı kuru maya 1,5 su bardağı un İç harcı için: 3 dilim kakaolu kek 1 tatlı kaşığı kakao 1 yemek kaşığı toz şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
MALZEMELER 1 adet yumurta 12 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı tuz 12 su bardağı ılık su 300 gram un İç harcı için: 200 gram yağsız kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 14 su bardağı su 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber 14 demet maydanoz Kızartmak için: 1,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Zeytinli Cevizli Dereotlu Harika Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *125 gram yumuşamış tereyağı *1 çay bardağı sıvı yağ *3 dolu yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında) *1 4 çay bardağı süt (oda sıcaklığında) *2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) (oda sıcaklığında) *1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt