iltasyazilim
FD Üye
malzemeler:1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı ılık su 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 1 yumurtanın sarısı 1,5 çay kaşığı tuz aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı) üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu hazırlanması:
1 unu derin bir kaba koyun ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin
2 hamuru yoğurun (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar)
3 hamuru top haline getirip üzerine streç kapatın ve buzdolabında 23 saat bekletin
4 hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin daha sonra bu çubuğa s şekli verin
5 s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin
6 çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin
alıntıdır
1 unu derin bir kaba koyun ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin
2 hamuru yoğurun (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar)
3 hamuru top haline getirip üzerine streç kapatın ve buzdolabında 23 saat bekletin
4 hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin daha sonra bu çubuğa s şekli verin
5 s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin
6 çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin
alıntıdır