iltasyazilim
FD Üye
Çatlak Kurabiye (Çilekli Pudingli) Tarifi İçin Malzemeler
*2 ,5 su bardağı un
*1 adet yumurta
*1 su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket çilekli puding
*3 yemek kaşığı şeker
*Ben 3 yemek kaşığı da meyveli sos kullandım yoksa koymayabilirsiniz
Çatlak Kurabiye (Çilekli Pudingli) Tarifi Yapılışı Bugün sizlere çok güzel ve değişik bir lezzette hemde az bir malzeme ile kurabiye tarifi vericem ağızda kum gibi dağılıyor yapmanızı tavsiye ediyorum
1
*İlk olarak yoğurma kabına 1 adet yumurtayı ( ben fotoğrafa yumurta eklemeyi unutmuşum )
*Oda ısısındaki tereyağını sıvıyağı ve şekeri alıp karıştırmaya başlıyoruz
*Malzemeler birbirine karışınca çilekli toz pudingi nişastayı ve 3 yemek kaşığı meyveli sosu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz ( meyveli sosunuz yoksa koymayabilirsiniz )
*Son olarak kabartma tozu ve unu da dikkatli şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde ediyoruz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar yapıyoruz
*Üzerine patates şekillendirici aparatı ile desen veriyoruz ( evinizde yoksa farklı şekil de verebilirsiniz veya top halinde de kalabilir ) yağılı kağıt serili tepsiye diziyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı pembeleşene dek pişiriyoruz
Afiyet olsun ?
*2 ,5 su bardağı un
*1 adet yumurta
*1 su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket çilekli puding
*3 yemek kaşığı şeker
*Ben 3 yemek kaşığı da meyveli sos kullandım yoksa koymayabilirsiniz
Çatlak Kurabiye (Çilekli Pudingli) Tarifi Yapılışı Bugün sizlere çok güzel ve değişik bir lezzette hemde az bir malzeme ile kurabiye tarifi vericem ağızda kum gibi dağılıyor yapmanızı tavsiye ediyorum
1
*İlk olarak yoğurma kabına 1 adet yumurtayı ( ben fotoğrafa yumurta eklemeyi unutmuşum )
*Oda ısısındaki tereyağını sıvıyağı ve şekeri alıp karıştırmaya başlıyoruz
*Malzemeler birbirine karışınca çilekli toz pudingi nişastayı ve 3 yemek kaşığı meyveli sosu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz ( meyveli sosunuz yoksa koymayabilirsiniz )
*Son olarak kabartma tozu ve unu da dikkatli şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde ediyoruz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar yapıyoruz
*Üzerine patates şekillendirici aparatı ile desen veriyoruz ( evinizde yoksa farklı şekil de verebilirsiniz veya top halinde de kalabilir ) yağılı kağıt serili tepsiye diziyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı pembeleşene dek pişiriyoruz
Afiyet olsun ?