iltasyazilim
FD Üye
Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 su bardağı* un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*12 (yarım) su bardağı* toz şeker
*Yarım çay kasığı tuz
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 kahve fincanı kakao
*12 (yarım) su bardağı* pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım, içerisinde sıvı yağ olduğundan hamur size cıvık gelebilir bu sizi yanıltmasın fazla un koymayın yani
Bu kurabiyede en önemli özellik iyi dinlenmesi o yüzden ben buzdolabında 1 gece dinlendiriyorum vakit yoksa en az 2 saat
Hamurumuzu hazırladiktan sonra bir streç filme sarıp altına da bi tabak koyalım çünkü sıvı yağ kendini salıyor
Ve buzdolabında dinlendirelim
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dk pişirin
*2 yumurta
*2 su bardağı* un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*12 (yarım) su bardağı* toz şeker
*Yarım çay kasığı tuz
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 kahve fincanı kakao
*12 (yarım) su bardağı* pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım, içerisinde sıvı yağ olduğundan hamur size cıvık gelebilir bu sizi yanıltmasın fazla un koymayın yani
Bu kurabiyede en önemli özellik iyi dinlenmesi o yüzden ben buzdolabında 1 gece dinlendiriyorum vakit yoksa en az 2 saat
Hamurumuzu hazırladiktan sonra bir streç filme sarıp altına da bi tabak koyalım çünkü sıvı yağ kendini salıyor
Ve buzdolabında dinlendirelim
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dk pişirin