iltasyazilim
FD Üye
Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr tereyağı
*70 gr çikolata
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*1 su bardağı un (ilave olarak 2 yemek kaşığı un daha ekleyin)
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı Adı çatlak kurabiye olsa da bu tarifte kurabiyemizin dışı çıtır, içi yumuşacık kek gibi Deneyenler tarafindan en çok içinin yumuşaklığı beğeniliyor Şimdi tarife geçelim:
Öncelikle tereyağını kısık ateşte eritiyoruz ve ocaktan alıp erimiş tereyağının içine çikolatayı hemen koyuyoruz Yavaş yavaş karıştırarak çikolatayı eritiyoruz
Derin bir kaseye yumurtayı ve şekeri koyuyoruz Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz Ilımış olan çikolatalı karışımı, çırptığımız yumurta ve şeker karışımına ilave edip mikser ile malzemeleri iyice karışana kadar çırpıyoruz
Karışıma un, kakao, kabartma tozu, vanilini ekliyoruz Tarifin bundan sonrasında karışımı karıştırmak için mikser yerine bir tahta kaşık ya da spatula kullanıyoruz Spatula ya da tahta kaşık yardımıyla malzemeleri güzelce karıştırıyoruz Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında donması için 23 saat bekletiyoruz
Buzdolabında beklettiğimiz hamuru tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde alıp elimizle yuvarlayıp, şekil veriyoruz Hamurun elimize yapışmaması için ellerimizi pudra şekerine buluyoruz (Hamuru küçük küçük yapmaya özen gösteriyoruz Çünkü kurabiyeler pişince boyutları bayağı büyüyor ve birbirine yapışıyor Ayrıca hamura şekil verirken çabuk yapmalısınız Hamurda çikolata olduğu için elimizin sıcaklığı ile eriyor ) Elimizde yuvarladığımız hamuru pudra şekerine güzelce buluyoruz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıkla yerleştiriyoruz Daha sonra tepsiyi önceden ısıtılmış 180ºC de fırına sürüyoruz ve 15 dk pişiriyoruz Kurabiyemiz hazır Afiyet olsun
*100 gr tereyağı
*70 gr çikolata
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*1 su bardağı un (ilave olarak 2 yemek kaşığı un daha ekleyin)
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı Adı çatlak kurabiye olsa da bu tarifte kurabiyemizin dışı çıtır, içi yumuşacık kek gibi Deneyenler tarafindan en çok içinin yumuşaklığı beğeniliyor Şimdi tarife geçelim:
Öncelikle tereyağını kısık ateşte eritiyoruz ve ocaktan alıp erimiş tereyağının içine çikolatayı hemen koyuyoruz Yavaş yavaş karıştırarak çikolatayı eritiyoruz
Derin bir kaseye yumurtayı ve şekeri koyuyoruz Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz Ilımış olan çikolatalı karışımı, çırptığımız yumurta ve şeker karışımına ilave edip mikser ile malzemeleri iyice karışana kadar çırpıyoruz
Karışıma un, kakao, kabartma tozu, vanilini ekliyoruz Tarifin bundan sonrasında karışımı karıştırmak için mikser yerine bir tahta kaşık ya da spatula kullanıyoruz Spatula ya da tahta kaşık yardımıyla malzemeleri güzelce karıştırıyoruz Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında donması için 23 saat bekletiyoruz
Buzdolabında beklettiğimiz hamuru tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde alıp elimizle yuvarlayıp, şekil veriyoruz Hamurun elimize yapışmaması için ellerimizi pudra şekerine buluyoruz (Hamuru küçük küçük yapmaya özen gösteriyoruz Çünkü kurabiyeler pişince boyutları bayağı büyüyor ve birbirine yapışıyor Ayrıca hamura şekil verirken çabuk yapmalısınız Hamurda çikolata olduğu için elimizin sıcaklığı ile eriyor ) Elimizde yuvarladığımız hamuru pudra şekerine güzelce buluyoruz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıkla yerleştiriyoruz Daha sonra tepsiyi önceden ısıtılmış 180ºC de fırına sürüyoruz ve 15 dk pişiriyoruz Kurabiyemiz hazır Afiyet olsun