iltasyazilim
FD Üye
Çatlatma Zeytin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo yeşil zeytin
*İri tuz
*Su
*Zeytinyağı
Çatlatma Zeytin Yapımı Tarifi Yapılışı Zeytinlerin çürüklerini temizleyip yıkıyoruz Kesme tahtasının üzerinde tabanı kalın su bardağı ile zeytinlere hafif vurarak hafif çatlatıyoruz ve plastik bir kaba zeytinleri koyuyoruz Üzerine su dolduruyoruz, her gün suyunu değiştiriyoruz Suyun rengi yeşilden normale dönünce içine bir avuç iri tuz koyup suyu değiştiriyoruz Tadına bakın acılığı gitmişse içine bir avuç tuz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu yada limon dilimi koyabilirsiniz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kahvaltılarda soframıza lezzet katılacak afiyet olsun (ayın karanlık döneminde yapın yani ayın 15’inden sonra erimez zeytininiz)
*2 kilo yeşil zeytin
*İri tuz
*Su
*Zeytinyağı
Çatlatma Zeytin Yapımı Tarifi Yapılışı Zeytinlerin çürüklerini temizleyip yıkıyoruz Kesme tahtasının üzerinde tabanı kalın su bardağı ile zeytinlere hafif vurarak hafif çatlatıyoruz ve plastik bir kaba zeytinleri koyuyoruz Üzerine su dolduruyoruz, her gün suyunu değiştiriyoruz Suyun rengi yeşilden normale dönünce içine bir avuç iri tuz koyup suyu değiştiriyoruz Tadına bakın acılığı gitmişse içine bir avuç tuz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu yada limon dilimi koyabilirsiniz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kahvaltılarda soframıza lezzet katılacak afiyet olsun (ayın karanlık döneminde yapın yani ayın 15’inden sonra erimez zeytininiz)